close search results icon

ΗΠΑ: Χάκερ χτύπησαν τη εκστρατεία Τραμπ: Οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν έγγραφα

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου κατήγγειλε ότι...

Οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, αφού η Microsoft ανέφερε ότι ένας «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» σε μια προεδρική εκστρατεία έγινε στόχος χάκινγκ.

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου κατήγγειλε ότι υπεκλάπησαν εσωτερικές της επικοινωνίες και φάκελος που αφορά τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, υπαινίσσοντας πως πίσω από την ηλεκτρονική πειρατεία βρισκόταν το Ιράν.

Η ιστοσελίδα Politico ανέφερε προηγουμένως πως έλαβε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανώνυμο χρήστη, με συνημμένα εσωτερικά έγγραφα της εκστρατείας. «Τα έγγραφα αυτά αποκτήθηκαν παράνομα από ξένες πηγές εχθρικές προς τις ΗΠΑ, με πρόθεση ανάμιξης στις εκλογές του 2024 και πρόκλησης χάους στην δημοκρατική διαδικασία μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Στίβεν Τσανγκ.

Ο Τσανγκ αναφέρθηκε σε έκθεση για το συμβάν που δημοσιοποιήθηκε από την Microsoft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κι αναφέρει πως Ιρανοί χάκερς «έστειλαν τον Ιούνιο μολυσμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ανώτερο στέλεχος ομάδας που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία υποψήφιου προέδρου».

Στα έγγραφα περιλαμβανόταν ένας φάκελος 271 σελίδων που είχε να κάνει με την επιλογή του γερουσιαστή Τζ.Ντ Βανς από το Οχάιο ως υποψήφιου αντιπροέδρου. Ο φάκελος είχε ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου και περιείχε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τις δηλώσεις του Βανς, με ορισμένες -όπως οι επικρίσεις του για τον Τραμπ- να χαρακτηρίζονται στο έγγραφο ως «Πιθανώς ευάλωτα στοιχεία».

Άλλος ένας φάκελος περιείχε στοιχεία για τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ήταν και αυτός φιναλίστ για υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Το ανώνυμο άτομο είπε στο Politico ότι είχε «ποικιλία εγγράφων» που περιλάμβαναν «νομικά και δικαστικά έγγραφα (του Τραμπ) μέχρι εσωτερικές συζητήσεις της εκστρατείας». Δεν θέλησε να απαντήσει πού τα βρήκε γιατί, όπως είπε, αυτό θα ον εκθέσει.

Πηγή: documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ