close search results icon

Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα

Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε από την Μεραρχία Έδεσσας η ημέρα των ενόπλων Δυνάμεων. 

fb-img-1700566508958.jpg

Μετα την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέστηκε στη Μεραρχία Έδεσσας επιμνημόσυνη δέηση και Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις την οποία τέλεσε ο π Γεώργιος Ζουμής οι οποίες αποτελούν τον άγρυπνο φρουρό της πατρίδας μας.

fb-img-1700576618280.jpg


received-358513983420064.jpeg


fb-img-1700566503789.jpg

Στην Μεραρχία παραβρέθηκε ο στρατηγός,  στελέχη των ενόπλων δυνάμεων,  απόστρατοι αξιωματικοί όπως ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουρατογλου,  ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, ο Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης,  ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης αλλά και ο πρόεδρος της Έδεσσας Πέτρος Γαλανός ενώ ακολούθησε  η κατάθεση στεφάνων 

Ο Γιάννης Τσεπκεντζής σε σύντομη δήλωση του συνεχάρη τους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας την προσφορά τους στην πατρίδα μας.

fb-img-1700577426868.jpg


Μετά την εκδήλωση ο στρατηγός παρέθεσε δεξίωση προς τιμή την καλεσμένων. 

received-2394929607383141.jpeg

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρασμάνης δήλωσε 

🔷🔷 Με εθνική υπερηφάνεια τιμάμε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μεγάλη γιορτή της προστάτιδας Υπεραγίας Θεοτόκου.


🔷🔷 Τιμάμε τους ακοίμητους φρουρούς άνδρες και γυναίκες, στρατιωτική ηγεσία και απλούς οπλίτες που σε στεριά, θάλασσα και αέρα προασπίζονται την Εθνική μας κυριαρχία, και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας απέναντι σε οποιαδήποτε ξένη επιβουλή, απέναντι σε οποιονδήποτε θα τολμούσε να απειλήσει την ακεραιότητα της Χώρας μας, τα όσια και τα ιερά μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως στους καιρούς μας που, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στη ¨γειτονιά¨ μας, οι προκλήσεις είναι πολλές και οι εξελίξεις κάποιες φορές απρόβλεπτες.


🔷🔷 Στεκόμαστε ακόμη με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη, στη μνήμη εκείνων που στους εθνικούς αγώνες της μακραίωνης ιστορίας μας, έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι Έλληνες.


🇬🇷🇬🇷🇬🇷 Χρόνια πολλά, με το ηθικό ατσάλινο και ψηλά πάντα τη σημαία των εθνικών μας ιδανικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ