close search results icon

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ανακοινώνει τη δημιουργία εργαστηρίου φωτογραφίας με τίτλο "Φωτογραφικές Αφηγήσεις: Ο Κόσμος μέσα από τον Φακό"

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ανακοινώνει τη δημιουργία εργαστηρίου φωτογραφίας με τίτλο  "Φωτογραφικές Αφηγήσεις: Ο Κόσμος μέσα από τον Φακό"

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ανακοινώνει την δημιουργία εργαστηρίου φωτογραφίας με τίτλο "Φωτογραφικές Αφηγήσεις: Ο Κόσμος μέσα από τον Φακό"

Σε συνέχεια του πετυχημένου εργαστηρίου φωτογραφίας θεάτρου το τμήμα φωτογραφίας «Οι Αμήχανοι» της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ καλεί τους φίλους της φωτογραφικής τέχνης να συμμετέχουν στο νέο εργαστήριο.

Το τμήμα Φωτογραφίας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε τον κόσμο μέσα από τον φακό. Με έμφαση στην αφήγηση μέσω της εικόνας, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αποτυπώνουν συναισθήματα και καθημερινές ιστορίες, αναπτύσσοντας τις τεχνικές και την καλλιτεχνική τους οπτική. Μέσα από πρακτικά εργαστήρια, θεωρητικές διαλέξεις και δημιουργικές προκλήσεις, οι σπουδαστές θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις καθημερινές στιγμές σε μαγευτικές φωτογραφικές αφηγήσεις. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το τμήμα αυτό ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση και την καλλιτεχνική ανάπτυξη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τέχνη της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στις ρυθμίσεις κάμερας ,την επεξεργασία φωτογραφίας και στην documentary φωτογραφία.

Απαιτήσεις εργαστηρίου :

Κάμερα DSLR , Mirrorless η και κινητό smartphone

Προαιρετικά Laptop

Στόχος του εργαστηρίου η εξοικείωση με βασικές και προχωρημένες τεχνικές φωτογραφίας ,η ανάπτυξη της δημιουργικότητας ,η αφήγηση ιστοριών μέσα από την φωτογραφία και η ενίσχυση των δεξιοτήτων επεξεργασίας εικόνας.

Υπεύθυνος εργαστηρίου Τσανακτσίδης Παύλος

«Ξεκίνησα να φωτογραφίζω στην Αθήνα και επιστρέφοντας στη Βέροια ασχολήθηκα με όλα τα είδη φωτογραφίας με έμφαση στην φωτογραφία δρόμου (documentary) ,πορτραίτων και τα τελευταία χρόνια με φωτογραφία θεάτρου»

Ο Παύλος Τσανακτσίδης έχει συνεργαστεί με την ΚΕΠΑ δ. Βέροιας ,ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ,Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ,Σχολείο Σκηνοθεσίας και πολλές ακόμα συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής επικοινωνήστε στο kinimatodrasis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6973973125.

Προθεσμία μέχρι 20/10 , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ