close search results icon

Η σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί

Η σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί

Η σπανακόπιτα είναι αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Η Νεκταρία Κοκκινάκη έχει την καλύτερη συνταγή, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά – σπανακόπιτα

350 γρ. κανταΐφι

500 γρ. σπανάκι

80 ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσα το λευκό μέρος κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι κύμινο

Αλάτι & πιπέρι

Για άλειμμα

100ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και αφήνουμε να σουρώσει. Κόβουμε στη συνέχεια σε μέτρια κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα.

Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφριά. Όταν αρχίσει να χάνει τον όγκο του, προσθέτουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κύμινο και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας πολύ καλά, μέχρι να μην έχει καθόλου κόμπους. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Είναι υπέροχη ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, αλλά και για ταπεράκι στο γραφείο. Ο συγκεκριμένος τρόπος για την παρασκευή της σπανακόπιτας θα δελεάσει περισσότερο τα παιδάκια σας στο να φάνε σπανάκι και χορταρικά, που έχουν πολλά οφέλη στην υγεία

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ