Η συνταγή της ημέρας- Κοτόπουλο σελινάτο
Ενα εκλεκτό φαγητό, το κοτόπουλο σελινάτο, είναι νόστιμο, οικογενειακό και για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
2 κιλά πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο, τα κοτσάνια χοντροκομμένα, τα φύλλα ψιλοκομμένα
50ml ελαιόλαδο
200ml κρασί λευκό
200ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή από κύβο
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
2 κρόκους
χυμό από 1 λεμόνι ή παραπάνω
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε τα κοτσάνια από το σέλινο, το κρασί και το ζωμό. Μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά να εξατμιστούν. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια σέλινου.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το ζουμί τους στο αβγολέμονο. Ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και προσθέτετε τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Παράλληλα, μαγειρεύετε τα κοτόπουλα στον ατμό για 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, τοποθετώντας το πρασοσέλινο σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
«Η σφαγή των νηπίων»: 74 παιδιά νεκρά στη Γάζα μέσα στο 2025
08 Ιανουαρίου 2025 -
Τεντόγλου και Στεφανίδη κορυφαίοι αθλητές του 2024 στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ
08 Ιανουαρίου 2025 -
Μία ιδιαίτερα χρήσιμη εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη από τον Δήμο Πέλλας
08 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ