Η συνταγή της ημέρας - Γριβάδι στιφάδο
Πολλά πολλά κρεμμύδια και μπαχαρικά σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψάρι .
Υλικά
Μερίδες: 4
1 γριβάδι 1.200 -1.500 γρ. ή ψάρι σε φέτες
ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
600 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 καρφάκια γαρίφαλο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
⅔ φλιτζ. Μαυροδάφνη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Φιλετάρουμε το γριβάδι, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε το κάθε φιλέτο στα δύο.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κόκαλα και το κεφάλι, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε ξαφρίζοντας για 30΄. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό.
Βήμα 3
Στην ίδια, καθαρή κατσαρόλα βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και δίνουμε χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 4
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας για 1΄-2΄ και προσθέτουμε τη Μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό. Δίνουμε μια βράση.
Βήμα 6
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους στο ταψί με το ψάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄- 25΄. Σερβίρουμε με ρύζι αν θέλουμε ή πουρέ πατάτας.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Αριδαία
30 Ιανουαρίου 2025 -
Θλίψη στα Εσώβαλτα για τον Γιώργο
30 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ