close search results icon

Η συνταγή της ημέρας - Γριβάδι στιφάδο

Η συνταγή της ημέρας - Γριβάδι στιφάδο

Πολλά πολλά κρεμμύδια και μπαχαρικά σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψάρι .

Υλικά

Μερίδες: 4

1 γριβάδι 1.200 -1.500 γρ. ή ψάρι σε φέτες

ε.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

600 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

3 καρφάκια γαρίφαλο

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

2 κόκκους μπαχάρι

⅔ φλιτζ. Μαυροδάφνη

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Φιλετάρουμε το γριβάδι, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε το κάθε φιλέτο στα δύο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κόκαλα και το κεφάλι, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε ξαφρίζοντας για 30΄. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό.

Βήμα 3

Στην ίδια, καθαρή κατσαρόλα βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και δίνουμε χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 5

Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας για 1΄-2΄ και προσθέτουμε τη Μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό. Δίνουμε μια βράση.

Βήμα 6

Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους στο ταψί με το ψάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄- 25΄. Σερβίρουμε με ρύζι αν θέλουμε ή πουρέ πατάτας.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ