close search results icon

Η συνταγή της ημέρας - Άγρια μανιτάρια στιφάδο

Η συνταγή της ημέρας - Άγρια μανιτάρια στιφάδο

Υλικά

Μερίδες: 4

500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

50 γρ. μανιτάρια μορχέλες μουλιασμένες σε ζεστό νερό

500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε χοντρές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

130 ml κόκκινο ξηρό κρασί

3 φύλλα δάφνης

500 γρ. χυμό ντομάτας

1 ξυλάκι κανέλας

5 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

ζυμωτό ψωμί, για συνοδεία

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε στεγνά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν για περίπου 4΄ ανακατεύοντας συχνά με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο και ανακατεύουμε σοτάροντας για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.

Βήμα 5

Όταν η σάλτσα του στιφάδο έχει συμπυκνωθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

cantina.protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ