close search results icon

Η συνταγή της ημέρας- Φακές beluga από το Okio

Η συνταγή της ημέρας- Φακές beluga από το Okio

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις φακές

250 γρ. φακές beluga

1 γλυκοπατάτα

10 λιαστές ντομάτες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για την κρέμα καρύδας

200 γρ. κρέμα καρύδας

5 γρ. κίτρινο κάρυ

5 γρ. πάστα κάρυ κόκκινη

Για την γκρεμολάτα μυρωδικών

1,5 σκελίδα σκόρδο

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

100 ml ηλιέλαιο

15 γρ. δυόσμο

15 γρ. κόλιανδρο

χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Φακές: Βράζουμε τις φακές ανάλογα με τον χρόνο που λέει στη συσκευασία. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα καρύδας, ομογενοποιούμε με τις φακές και βράζουμε για 2-3′. Σερβίρουμε με γκρεμολάτα, λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια, φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, γλυκοπατάτα και φύλλα δυόσμου.

Βήμα 2

Κρέμα καρύδας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10′.

Βήμα 3

Γκρεμολάτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά το σκόρδο και τα λάδια. Ύστερα προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάιμ και χτυπάμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ