Η συνταγή της ημέρας- Φακές beluga από το Okio
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τις φακές
250 γρ. φακές beluga
1 γλυκοπατάτα
10 λιαστές ντομάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για την κρέμα καρύδας
200 γρ. κρέμα καρύδας
5 γρ. κίτρινο κάρυ
5 γρ. πάστα κάρυ κόκκινη
Για την γκρεμολάτα μυρωδικών
1,5 σκελίδα σκόρδο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
100 ml ηλιέλαιο
15 γρ. δυόσμο
15 γρ. κόλιανδρο
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Φακές: Βράζουμε τις φακές ανάλογα με τον χρόνο που λέει στη συσκευασία. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα καρύδας, ομογενοποιούμε με τις φακές και βράζουμε για 2-3′. Σερβίρουμε με γκρεμολάτα, λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια, φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, γλυκοπατάτα και φύλλα δυόσμου.
Βήμα 2
Κρέμα καρύδας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10′.
Βήμα 3
Γκρεμολάτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά το σκόρδο και τα λάδια. Ύστερα προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάιμ και χτυπάμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Αλμωπός: Συγχαρητήριά στον Πέτρο Τσαρκνιά που θριάμβευσε
24 Δεκεμβρίου 2024 -
Κάλαντα στην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
24 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ