Η συνταγή της ημέρας - Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά, αμπελόφυλλα και ελιές
Υλικά
Μερίδες:4
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μικρό ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
100 ml χυμό πορτοκάλι
8 αμπελόφυλλα από άλμη, ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, καυτό
400 γρ. τραχανά ξινό
½ πορτοκάλι, το ξύσμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τo κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές, την πάπρικα και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τον ζωμό και ψήνουμε για 45΄.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20΄ ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα πασπαλίζοντας με ξύσμα πορτοκαλιού και ραντίζοντας με επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κατεδάφιση Δημοτικού κτηρίου στην Αριδαία
22 Νοεμβρίου 2024 -
Απίστευτη ταλαιπωρία για την εθνική
22 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ