Η συνταγή της ημέρας - Λαχανοσαλάτα με μήλα και σταφίδες
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας σταφίδες
300 γρ. ελληνικό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
150 γρ. καρότα, τριμμένα
50 γρ. αμύγδαλα λευκά
50 γρ. ρόδι
80 γρ. ρόκα baby
1 κόκκινο μήλο, σε κάθετες φέτες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το dressing
40 γρ. απαλή μουστάρδα Kania
90 γρ. μαγιονέζα
130 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Dressing: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
Βήμα 2
Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing το κόκκινο λάχανο, τις σταφίδες, το λευκό λάχανο, το καρότο, το αμύγδαλο, το ρόδι, τη ρόκα, το μήλο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάει το dressing σε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Στη Βουλή σήμερα ο Γεραπετρίτης για τα ελληνοτουρκικά
25 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ