close search results icon

Η συνταγή της ημέρας. Παστιτσάδα με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας. Παστιτσάδα με κοτόπουλο

Αναζητώντας εκείνη τη γεύση που ορίζει το ελληνικό comfort food, στη σκέψη όλων έρχεται ένα κοκκινιστό. Η παστιτσάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχταριστό κοκκινιστό, χάρη στο σπετσερικό. Είναι το φαγητό που θα γεμίσει το τραπέζι μας αναμνήσεις. Σερβίρεται απαραιτήτως με χοντρό μακαρόνι!

Υλικά

Μερίδες: 4-5

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο ρεντέ

50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, καλής ποιότητας

200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί

300 γρ. ντοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

500 ml ζεστό νερό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

αλάτι

Για το σπετσερικό

1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

1 κουτ. γλυκού Βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα

100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης Νώμα


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 3΄-4΄, σβήνουμε με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε με το κρασί, καπακώνουμε, μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά για το σπετσερικό. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό, ζάχαρη, δαφνόφυλλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας από το σπετσερικό, αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄-50΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Βράζουμε τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, αποσύρουμε, προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα από το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ