close search results icon

Η συνταγή της ημέρας -Πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή της ημέρας -Πορτοκαλόπιτα

Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα

4 αβγά

250γρ. ζάχαρη

230γρ. αραβοσιτέλαιο Vita D'or

120γρ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

250γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 5% ΓΑΛΠΟ

25γρ. μπέικιν πάουντερ Belbake

500γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

450γρ. νερό

500γρ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ