Η συνταγή της ημέρας - Σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού

Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
250γρ. ρεβύθια χονδρά Επιλογής, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σος ταχινιού
100 γρ. ταχίνι με στέβια Γλυκάνθη
100 ml νερό χλιαρό νερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Tips
Μπορούμε να πανάρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με σουσάμι πριν τους τηγανίσουμε. Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμοι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 3
Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.
cantina.protothema
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μαρία Παπαδοπούλου: Πάλι τα ίδια... Η διαστρέβλωση έγινε συνήθεια
19 Απριλίου 2025 -
Ιεροσόλυμα/Άγιο Φως: Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα
19 Απριλίου 2025 -
Πάτρα: Τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε η οδηγός
19 Απριλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ