close search results icon

Ιχνογραφώντας στον Κάμπο : Η πράσινη κάλπη, οι αλλαγές στο νερό, ο Δήμος Πέλλας

Σχόλια, απόψεις, ειδήσεις, κριτική, πληροφορίες, δια χειρός του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου. 

ΙΧΝΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

stighmiotipo-othonis-2024-10-13-155834.png

Πράσινη κάλπη, νούμερο δύο

@ Στο ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν για Πρόεδρο. Για να εκλεχθεί και πάλι ο ίδιος. Και; Ο ίδιος δεν ήταν με τα ποσοστά να μην υπερβαίνουν το 11-13%; Τι θα αλλάξει τώρα; Πώς θα γυρίσει η «μπίλια»; Δεν βγήκε και κανείς να το εξηγήσει άλλωστε, γιατί τι να εξηγήσει αλήθεια;

@ Κι άντε, έδειξαν οι δημοσκοπήσεις μια μικρή ανάκαμψη. Αν δεν γινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ «τσίρκο Μεντράνο» με αυτά που συμβαίνουν, ούτε αυτή η ανάκαμψη θα υπήρχε.

@ Περίμενε ο κόσμος να δει τι θα γίνει, είδε και ελάχιστος φαίνεται ότι «επέστρεψε» τελικά στα «πάτρια» κεντρώα (ή και κεντροαριστερά) «εδάφη» του.

@ Όσο κατάλαβε ο Μητσοτάκης το μήνυμα των Ευρωεκλογών, άλλο τόσο κατάλαβαν και στο ΠΑΣΟΚ το μήνυμα της 1ης κάλπης. Αρκεί να δει κανείς την Αττική, όπου τους έχει όλους δίπλα της, άμεσα. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο υποψηφίων του Κινήματος είναι και Δήμαρχος της!

@ Εν προκειμένω, δεν ξέρει η Αττική και βγήκε να «κρίνει» η επαρχία.

@ Η οποία είχε τον Δούκα και τον Ανδρουλάκη «γείτονα» ας πούμε…

@ Δεν το πιστεύω, με κάνετε και γράφω σαν Αθηναίος με «μπλαζέ» ύφος. Γιατί ρε;

@ Βράσε ρύζι κι ας τον Κινέζο να σφυρίζει…Άλλωστε οι άνθρωποι του Κινέζου έχουν φύγει προ πολλού από το ΠΑΣΟΚ και έχουν «κουμπώσει» σε άλλες ομάδες.

@ Κρατώ τα των «επινικίων» και αναμένω για περαιτέρω λοιπόν. Ξέρω ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η επόμενη μέρα θα έχει μία προσπάθεια «ενωτικού χαρακτήρα».

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς άλλωστε, αν ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η διατήρηση της 2ης θέσης. Για 1η δεν το συζητώ ακόμη. Υπάρχουν όρη και βουνά πολλά, κάποια αν γίνουν χαλίκια…ε….ε…ε…(λόξιγκας με έπιασε, δεν είναι κάτι…).

«Αντισυνταγματικό». Τόσο απλά

@ Το τερατούργημα που πάει να γίνει με το νερό, πρέπει να σταματήσει. Βάλτε ένα φρένο και μη δίνετε άλλο «βήμα» σ’ αυτόν τον Σκυλακάκη να σχεδιάζει πράγματα στα οποία είναι άσχετος ο άνθρωπος.

@ Εκτός εάν τα σχεδιάζει κάποιος άλλος και του τα δίνει. Πρέπει να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι είναι. Να λογοδοτήσουν αυτοί απέναντι σε όλους και κυρίως στον κόσμο, αν δει το νερό να εκτοξεύεται σε τιμή…εμφιαλωμένου ανά λίτρο!

@ Ξεκάθαρα, να βγουν στον κόσμο, να γίνει ενημέρωση των προθέσεων. Ήδη η ΠΟΕ ΔΕΥΑ έκανε τις ενημερώσεις της στους εργαζόμενους των Επιχειρήσεων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στα Γιαννιτσά.

@ Αλαλούμ και ένα κουβάρι θα γίνουν όλα, λύσεις δεν πρόκειται να δοθούν με τη μορφή των «συνενώσεων» μεταξύ τους. Δεν μιλάμε τώρα για κλάδους του δημοσίου που σηκώνουν… «πλιάτσικο», μιλάμε για το νερό.

@ Το νου σας. Επαναλαμβάνω, μιλάμε για το νερό και τη διαχείριση του. Μ@@κίες τύπου Σκυλακάκη ή οποιουδήποτε άλλου άσχετου, δεν βοηθούν. Καταστρέφουν. Και βαραίνουν με περιττό πολιτικό κόστος όποιον βάζει το χέρι του σε τέτοιον ντορβά.

@ Τόσες κυβερνήσεις δεν ακούμπησαν το νερό, ήρθε η νυν να το κάνει. Όπως στρώνεις κοιμάσαι όμως, αυτό επίσης είναι ένας κανόνας…το ύπνου που θα ακολουθήσει. Βράζουν οι ΔΕΥΑ, δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει…

Στον Δήμο Πέλλας

@ Θα σας παρακαλούσα πολύ, αντί να απευθύνετε σε μένα για προβλήματα και προβληματισμούς σας που αφορούν τον Δήμο Πέλλας, να επικοινωνείτε με το ανάλογο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία θα το σημειώσει και θα σας ενημερώσει περαιτέρω.

@ Από «χρονοδιαγράμματα για τα έργα», έως καταφύγια αδέσποτων, σκουπίδια, απίδια, μήλα και αχλάδια αλλού, όχι σε μένα. Ότι έχω να σημειώσω το κάνω στα ρεπορτάζ και τις αναρτήσεις μου στο pellanews. Ακούω πολλά, κρατώ τα χρήσιμα, δεν πετάω τίποτα. Για όλα υπάρχει το κατάλληλο τάιμινγκ. Αλλά, όχι σε μένα υπενθυμίζω.

@ Ομοίως για συμπεριφορές προσώπων, σχήματα, ρήματα και επιρρήματα, μακριά από μένα, είναι άλλου αρμοδιότητα και αν δεν απατώμαι, καθαρά του επικεφαλής. Εκεί τα «σημειολόγια», εκεί τα «παράπονα», εκεί οι «απόψεις» σας. Σε μένα μόνο εάν υπάρχει κάποιο ρεπορτάζ ουσιαστικό της πόλης, πολύ ευχαρίστως.

@ Τώρα βέβαια, ο χειμώνας είναι μεγάλος, βαρύς, αλλάζει και η χρονιά, 2,5 μήνες έχουν απομείνει. Μπορεί να έχω μια κάποια ενασχόληση με όλα τα παραπάνω, για τα οποία δεν ασχολούμαι τώρα μεν, πρέπει να φροντίσω για τον προγραμματισμό της σεζόν δε, αλλά σημειώσεις κρατώ και θα τα σχολιάσουμε εντός χειμώνα.

@ Για όλα. Και για όλους. Έχω καταθέσει γραπτώς αλλά και μέσα από τη web tv εκπομπή «Πρώτο Στοιχείο» (δείτε στο κανάλι του Pellanews στο Youtube) τη γνώμη μου για κάποια πράγματα εξ αρχής.

Τα Δημοτικά Συμβούλια

@ Παρακολουθώντας όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι στιγμής, (εγώ δεν γράφω τσάμπα μαγκιές) «μελετώ» τα θέματα και ακούω προσεκτικά τις εισηγήσεις και τις απόψεις.

@ Ανάλογα λοιπόν την πορεία των εξελίξεων, ανάλογη θα είναι και η άποψη μου, δεν πάει να πει ότι κάτι που ισχύει τώρα θα ισχύει και αύριο. Δεν είμαι μάντης συμπεριφοράς και της πολιτικής πορείας των προσώπων που διοικούν (ή και αντιπολιτεύονται).

@ Άλλωστε τώρα κλείνει και η χρονιά. Και δεν έχουν γίνει λίγα. Έχουμε καιρό ακόμη να δούμε και να κριτικάρουμε, να συζητήσουμε, να αναφερθούμε, ουσιαστικά και υπεύθυνα. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή απλά να φαγωνόμαστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ