close search results icon

Ιορδάνης Τζαμτζής: Η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο

Ιορδάνης Τζαμτζής: Η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο

Στην κατάσβεση της φωτιάς στο Πάικο αναφέρθηκε ο Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης. 

fb-img-1721471216198.jpg

Ο κος Τζαμτζής δήλωσε 

Η φωτιά στο Πάικο είναι υπό πλήρη έλεγχο. Οι πυροσβέστες επιχειρούν και σβήνουν μικρές εστίες που έμειναν από τις ρίψεις του ελικοπτέρου. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής και το Συντονιστικό Κέντρο του Υπουργείου, τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά τον οποίο είχαμε δίπλα μας όλο το 24ωρο κυριολεκτικά. Χωρίς εναέρια μέσα η φωτιά δεν έσβηνε. 

Θερμές ευχαριστίες στους πιλότους των Canadair και των ελικοπτέρων. Ευχαριστώ πολύ τους Πυροσβέστες μας και τον επικεφαλής τους Διοικητή μας κ. Ζώη Γιώτη, τα στελέχη της Πυροσβεστικής μας υπηρεσίας, τον Αντιστράτηγο κ. Φαλάρα, τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Στεργιούλα, αλλά και τους εθελοντές μας, για την τεράστια προσπάθεια που πάντοτε καταβάλουν. Τα στελέχη του Δασαρχείου μας που από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι πάντα παρόντες με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους στρατιώτες με τα μηχανήματα έργου για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και τον Υποστράτηγο κ. Αθανάσιο Κοντό, την Ελληνική Αστυνομία και τον Διευθυντή κ. Πέτρο Περδικάτση, τον Δήμο Πέλλας και τον Δήμαρχο κ. Στάθη Φουντουκίδη. Τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Διονύση Σταμενίτη και τους βουλευτές μας κ.κ. Γιώργο Καρασμάνη και Βασίλη Βασιλειάδη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους. Τέλος, τα δικά μας παιδιά, της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, τον Βασίλη Αδραμυτιανό, τον Κώστα Καφετζή και τον Προϊστάμενο Χρήστο Μπιμπίτσο που κάθε φορά είναι παρόντες, βοηθώντας και προσφέροντας βοήθεια, όπου και όποια ζητηθεί. Η φωτιά στο Πάικο ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Ήταν σε σημείο μη προσβάσιμο και λόγω του πεδίου βολής, φοβερά επικίνδυνη. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ