close search results icon

Ισραήλ: Φωτογραφίες από πυραύλους της Χεζμπολάχ κρυμμένους σε σπίτια

Ακυρώνονται πτήσεις από και προς τη Βηρυτό.

Ισραήλ: Φωτογραφίες από πυραύλους της Χεζμπολάχ κρυμμένους σε σπίτια

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν τη Δευτέρα, (23.09.24) αποδεικτικά στοιχεία, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, από τα πυρομαχικά της Χεζμπολάχ σε σπίτια στον Λίβανο, σε μία προσπάθεια το Ισραήλ να αντικρούσει τις όποιες κριτικές για εκτεταμένες επιδρομές που στοχεύουν κατοικίες.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, μεταξύ των πυρομαχικών της Χεζμπολάχ που βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε σπίτια είναι πύραυλοι κρουζ και drones. Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς σε σοφίτα ενός σπιτιού που ζει μία οικογένεια στο χωριό Χουμίν αλ-Τάχτα.

«Συντρίβουμε αυτό που χτίστηκε από τη Χεζμπολάχ για 20 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του IDF, όπως αναφέρουν το The Times of Israel.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομές σε περίπου 1.600 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τη Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, με τις περισσότερες από αυτές να στοχεύουν σε οπλισμό αποθηκευμένα σε σπίτια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, περισσότεροι από 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, στην πιο αιματηρή ημέρα του σχεδόν ενός χρόνου ανταλλαγών πυρών στα σύνορα, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

screenshot-3-S2Q6j.png

Έγινε «καταστροφή, σφαγή», είπε ο Τζαμάλ Μπαντράν, γιατρός σε νοσοκομείο στη Ναμπάτια (νότια). «Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν, μας βομβαρδίζουν ακόμη κι ενώ κάνουμε διακομιδές τραυματιών», πρόσθεσε.

Χιλιάδες πολίτες μετακινούνται βόρεια για να γλιτώσουν το σφυροκόπημα

Χιλιάδες Λιβανέζοι μετακινούνται όπως- όπως στον Βόρειο Λίβανο για να γλιτώσουν από τους άγριους βομβαρδισμούς, με την εκπρόσωπο της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, Μπαχία Ελ Χαρίρι, να λέει ότι ότι η κυβέρνηση του Νατζίμπ Μικάτι εργάζεται για «να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα στην οποία είμαστε θύματα σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικά, ανθρωπιστικά, στην υγεία, την ασφάλεια και σε όρους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, κατήγγειλε στον ΟΗΕ ότι στοχεύονται κατοικημένες περιοχές, στις οποίες είναι σε εξέλιξη μια «έξοδος», όπως τη χαρακτήρισε, ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

screenshot-4-Guka6.png

Ακυρώνονται πτήσεις από και προς τη Βηρυτό

Πάνω από 30 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες προς και από τη Βηρυτό σήμερα ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Rafic Hariri.

Στην ιστοσελίδα φαίνεται ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες από διάφορες αεροπορικές εταιρίες, όπως της Qatar Airways, της United Arab Emirates και της Turkish Airways.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ με στόχο την αεροπορική βάση Ramat David, το αεροδρόμιο Meggido και τη βάση Amos, που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Afula στο βόρειο Ισραήλ.

Στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Σε «ολοκληρωτικό πόλεμο» απειλεί να βυθίσει όλη τη Μέση Ανατολή η κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όπως προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Τζουζέπ Μπορέλ.

«Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις με τους εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χεζμπολάχ, στον Λίβανο, με τη χώρα να ζει την πιο αιματηρή χώρα του σχεδόν ενός χρόνου ανταλλαγών πυρών στα σύνορα, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αν αυτή δεν είναι σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση, δεν ξέρω πώς θα την περιγράφατε», επέμεινε, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των ομολόγων του της G7 στο περιθώριο των εργασιών της «εβδομάδας υψηλού επιπέδου» της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που τυπικά ξεκινά σήμερα, αναφερόμενος ιδίως στον βαρύ απολογισμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στον Λίβανο.

Ο κ. Μπορέλ κάλεσε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της λεγόμενης μπλε γραμμής, που χωρίζει το βόρειο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

screenshot-5-Kiky9.png

Ο Λίβανος δεν πρέπει να γίνει «μία άλλη Γάζα στα χέρια του Ισραήλ»

Τα εκτεταμένα πλήγματα του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «μια ανθρώπινη και ανθρωπιστική κρίση» που κινδυνεύει να οδηγήσει την περιοχή σε ευρύτερη σύγκρουση, είπε ο νέος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν σε συνέντευξή του στο CNN.

«Υπάρχει ο κίνδυνος η φωτιά των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα (στον Λίβανο) να επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Πεζεσκιάν.

πηγή: indicator.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ