close search results icon

Κ. Τριανταφυλλίδης για Βόρεια Μακεδονία: Φαντασιώσεις τα περί καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες

Κ. Τριανταφυλλίδης για Βόρεια Μακεδονία: Φαντασιώσεις τα περί καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες

Συγκεκριμένα σε εκδήλωση στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών το απόγευμα της Τετάρτης, ο καθηγητής μίλησε για τη γενετική ιστορία των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη προπαγάνδα από πλευράς της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή: «Οι Σλάβοι της Βόρειας Μακεδονίας ομαδοποιούνται γενετικά με άλλους σλαβικούς λαούς και ιδιαίτερα με τους Βούλγαρους. Τα πολλαπλά γενετικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι δύο γειτονικοί λαοί ταξινομούνται γενετικά πλησιέστερα προς τους Σλάβους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και παρά τη γεωγραφική γειτνίαση, η γενετική τους σύσταση διαφέρει από εκείνη των Ελλήνων. Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα στο γειτονικό πολυεθνικό κράτος είναι γενετικά αποδεδειγμένα σλαβικός πληθυσμός. Τα περί καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες είναι φαντασιώσεις. Το μακεδονικό κράτος μεγαλούργησε κατά τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι Σλάβοι έφτασαν στη βαλκανική τον 6ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή δέκα αιώνες αργότερα»

Μιλώντας επίσης για τη Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο για ένα πολυεθνικό κράτος, οι κάτοικοι του οποίου προέρχονται από πολλές εθνότητες και ακολουθούν διάφορες θρησκείες. Όπως υποστήριξε, η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα είναι Σλάβοι (58,5%-64%), ποσοστό 24,5% είναι Αλβανοί, 3,9% είναι Τούρκοι, 2,5% είναι Ρομά, 1,3% Σέρβοι και οι υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες 2,3% αποτελούνται από Έλληνες, Βόσνιους και Βούλγαρους.

Σημειώνεται πως ο Ομότιμος Καθηγητής Κώστας Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1940 στη Χαριτωμένη Δράμας. Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Μ.Ε. Ζηνοβία Πεταλοπούλου, πατέρας δύο παιδιών και παππούς τριών εγγονών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φυσιογνωσίας και διδάκτορας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παρακολούθησε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Γενετική στις Η.Π.Α., στη Γαλλία και στην Αγγλία. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.

karfitsa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ