close search results icon

Και η σφαγή στη Γάζα καλά κρατεί: τουλάχιστον 22 νεκροί από πλήγμα σε σχολείο

Οι παλαιστινιακές αρχές κατηγόρησαν το Ισραήλ πως διέπραξε μια «φρικιαστική σφαγή».

Και η σφαγή στη Γάζα καλά κρατεί: τουλάχιστον 22 νεκροί από πλήγμα σε σχολείο

Μπορεί το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη για τη Μέση Ανατολή να στρέφεται πλέον στην ενδεχόμενη (και ιδιαιτέρως επικίνδυνη) κλιμάκωση της σύγκρουσης μετά την ισραηλινή τρομοκρατία μέσω οικιακών συσκευών, ωστόσο δεν έχει τερματιστεί η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό από τις παλαιστινιακές αρχές, τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση εναντίον ενός πρώην σχολικού κτιρίου στην πόλη της Γάζας, το οποίο φιλοξενούσε εκτοπισμένους αμάχους. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 13 παιδιά, 6 γυναίκες και ένα μωρό τριών μηνών. Επίσης, τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

Οι παλαιστινιακές αρχές κατηγόρησαν το Ισραήλ πως διέπραξε μια «φρικιαστική σφαγή».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά πως στόχευε «τρομοκράτες της Χαμάς». Το Ισραήλ υποστήριξε επίσης πως οι έλαβαν μέτρα για να περιορίσουν τους κινδύνους για τους αμάχους. Οι μαχητές της Χαμάς που στοχοθετήθηκαν ήταν υπεύθυνοι για επιθέσεις στο Ισραήλ, πρόσθεσε ο IDF.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, μετά την επίθεση, εθελοντές έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τα θύματα που ήταν κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου. Μοιραία, ο τραγικός απολογισμός θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa έκανε λόγο για μια άλλη επίθεση εναντίον ενός πρώην σχολικού κτιρίου στην ίδια συνοικία, λέγοντας πως δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν εκεί.

Συγκρούσεις και επιθέσεις

Παράλληλα, οι μάχες συνεχίζονται στο νότιο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με τον IDF, που ανέφερε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε εναντίον 20 στόχων κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας. Στην πόλη Ράφα, ισραηλινά drones σκότωσαν ενόπλους που έκλεψαν ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατόπιν διέφευγαν.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χαμάς, πέντε υπάλληλοί τους σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον αποθήκης με ιατρικό εξοπλισμό στο νότιο τμήμα της παράκτιας περιοχής.

→ Τουλάχιστον 41.391 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την 7η Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: φωτογραφία αρχείου | Ap photo


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ