close search results icon

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα - Φωτιά σε Σταμάτα, Λαμία κι Εύβοια

Σε κίνδυνο πλέον και η αεροπορική βάση στην πίσω πλευρά του βουνού.

Νέα φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Καμηλόβρυση Λαμίας το μεσημέρι της Κυριακής (30/6).

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα, ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα όσοι βρίσκονται εκεί.

Άλλο μέτωπο εκδηλώθηκε στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια, όπου, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, καίει σε χαμηλή βλάστηση, πέριξ εργοστασίων κι επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες και μηχάνημα έργου ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Στο μάτι του πύρινου κυκλώνα βρίσκεται η Κερατέα, με την ευρύτερη περιοχή να έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πυρκαγιές, τις τελευταίες ημέρες, τρεις φορές.

Στη φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα Κυριακή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα και είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τουλάχιστον τέσσερις μόνιμες κατοικίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στην Πλάκα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Μακροδημήτριος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, ενώ έχουν καεί και ποιμνιοστάσια κι εκφράζονται φόβοι για πολύ δυσμενέστερο τελικό απολογισμό.

πηγή efsyn.gr

κεντρική φώτο: Στις φλόγες σπίτι στην Πλάκα Κερατέας | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ