close search results icon

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα - Που θα δείξει 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα - Που θα δείξει 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Περίεργος και σήμερα ο καιρός 27/3, με σκόνη από τη Σαχάρα, βροχές και τη θερμοκρασία που σε ορισμένες περιοχές να θυμίζει καλοκαίρι. Όπως στην Κρήτη, που το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 30-31 βαθμούς!

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας προβλέπει για σήμερα το meteo. Επίσης, αναμένεται μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα, που θα είναι εντονότερη στα δυτικά και νότιας της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα τμήματα του Βορείου Αιγαίου αναμένονται βορειοανατολικοί-ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ