close search results icon

Κακλαμάνης κατά Αρείου Πάγου για την απόφαση εξπρές υπέρ των funds

Αιχμηρός ο Αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Κακλαμάνης κατά Αρείου Πάγου για την απόφαση εξπρές υπέρ των funds

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Μιλώντας στο Attica TV, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι πρέπει να φορολογηθούν τα funds και να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ σκωπτικά σχολίασε την ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης» είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

Και συνέχισε: «Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο, αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση, μού ειπώθηκε ότι έχει βασιστεί αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται. Τον “πάντρεψε” η απόφαση με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες».

«Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να μου το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δισ. Κατά την άποψή μου αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού από το κράτος».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ