close search results icon

Καρδιακός Λόγος: Η Κυριακή των Βαΐων

Καρδιακός Λόγος: Η Κυριακή των Βαΐων

Για την Ανάσταση του Λαζάρου και την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα μιλά ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στην εκπομπή Καρδιακός Λόγος.

Η Ανάσταση του Λαζάρου προμηνύει την ανάσταση πάντων των ανθρώπων και την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού… λέει ο Πανιερώτατος και μας μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Κύπρος με τον Άγιο Λάζαρο. Επίσης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού εξηγεί ότι «η Κυριακή των Βαΐων είναι η πορεία του Χριστού μας προς το πάθος, η οποία περνά μέσα από την ανθρώπινη ματαιότητα, όπου οι άνθρωποι – όπως ξέρουμε από το Άγιο Ευαγγέλιο – υποδέχτηκαν τον Χριστό μετά βαΐων και κλάδων, κράζοντας «Ωσαννά ευλογημένος ο ερχόμενος» και μετά από λίγες μέρες, 3-4 μέρες, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, σχεδόν, φώναζαν «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», για να μας δείξει ο Κύριος την ματαιότητα των ανθρωπίνων πραγμάτων και κρίσεων και σκέψεων και να μας δώσει την δυνατότητα και εμείς να μην κολλούμε στις ανθρώπινες κρίσεις, αλλά να μας απασχολεί η κρίση του Θεού, η δικαία».

Την εκπομπή συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ