close search results icon

Κασσελάκης: Ξέχασε ότι ζητούσε μειώσεις μισθών, απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Κασσελάκης: Ξέχασε ότι ζητούσε μειώσεις μισθών, απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία και το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί η αποκάλυψη των άρθρων που έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως αρθρογράφος στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, με τα οποία υποστηρίζει θέσεις εντελώς αντίθετες με τα όσα λέει σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η τραγική για τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη ανάλυση του εκλογολόγου του κόμματος, Κώστα Πουλάκη, καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα ότι δήθεν το κόμμα δεν πήγε άσχημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι επιδόσεις του μπορούν να αποτελέσουν βάση για το μέλλον.

Τη στιγμή που οι επιτελείς του προσπαθούσαν να εμφανίσουν τη διαγραφή Τζουμάκα ως δείγμα πυγμής και μήνυμα προειδοποίησης προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, το κτύπημα που δέχεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -οι αποκαλύψεις έγιναν από την «Εφημερίδα των Συντακτών»- τον αφήνει έκθετο έναντι των ψηφοφόρων του και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράφοντας ως «Αριστοτέλης Οικονόμου», ο κ. Κασσελάκης τάσσεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα και υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και εμφανίζεται να θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της περιόδου των Μνημονίων, ενώ δηλώνει θαυμαστής των πολιτικών του Ρήγκαν.

Οπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», από τα πρώτα κείμενά του ο Στέφανος Κασσελάκης, ως φοιτητής, εμφανίζεται ως πεισμένος δεξιός και νεοφιλελεύθερος, υπέρ των επιχειρήσεων και εναντίον των εργαζομένων. «Το βασικότερο συγκριτικό µας πλεονέκτημα [είναι η] εκπαίδευση. Αυτός και µόνον αυτός ο λόγος αρκεί για να επιτρέψουμε ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια», έγραφε ο κ. Κασσελάκης και κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ επειδή ήταν αντίθετο στις εκπαιδευτικές αλλαγές που πρότεινε η Ν.Δ., «που θα άνοιγαν πόρτες τόσο σε φοιτητές όλων των κοινωνικοοικονοµικών στρωμάτων όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις». Ειδικά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που σήμερα λέει ότι δεν θέλει, έχει σημασία ότι επιτίθετο κατά του Γ. Παπανδρέου, επειδή δεν τόλμησε να αλλάξει το άρθρο 16 και να τα επιτρέψει και στην Ελλάδα!

«Τι να σκεφτώ όταν οι στενοί μου φίλοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να σπουδάσουν ενώ το θέλουν λόγω των καταλήψεων και των απεργιών;» έγραφε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δυσφορούσε επειδή «το Κοµµουνιστικό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα».

«Θα ήμουν πολύ προσεκτικός για τις εξελίξεις στην Ελλάδα: αν η Κεντροδεξιά δεν συσπειρωθεί αρκετά ώστε να μπλοκάρει τα πιο δημαγωγικά κόμματα της Αριστεράς, ένα συστημικό γεγονός δεν θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», έγραφε το κρίσιμο 2012 κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2012 ο κ. Κασσελάκης υιοθετούσε όλα τα επιχειρήματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κατά του Αλέξη Τσίπρα γράφοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε διεθνής φυσιογνωμία αυθημερόν, καθώς οι πιθανότητες η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ σκαρφάλωναν προς το 50 και 75%. […] Η πόλωση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην πατρίδα μας θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο κομμάτων. Αν αυτή η κυβέρνηση τελικά υπάρξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και άλλου αριστερού κόμματος, φαντάζομαι ότι οι αγορές θα αντιδράσουν αρκετά αρνητικά στην εξέλιξη (παρά τα περί παραμονής στο ευρώ χωρίς λιτότητα που διαφημίζει η ηγεσία του κόμματος). Είναι όντως πρωτοφανές το ότι 1 ή 2% των Ελλήνων ψηφοφόρων μπορεί να επηρεάσει τόσο καθοριστικά τις διεθνείς αγορές».

Προκαλεί έκπληξη δε σήμερα ότι το 2012 ο κ. Κασσελάκης δήλωνε ανακουφισμένος για τη νίκη της Ν.Δ. στις διπλές εκλογές του 2012: «Οι εκλογές στην Ελλάδα κατέληξαν τελικά στη δημιουργία μιας κεντρώας κυβέρνησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάψει πλέον να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των διεθνών εφημερίδων και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες θα αισθάνονται σαν να συνομιλούν με μια ελληνική κυβέρνηση από τις παλαιότερες, φυσιολογικές εποχές».

Απογοήτευση

Η σπασμωδική αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη στις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» τον εξέθεσε ακόμα περισσότερο.

«Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρόνων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.», ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM το πρωί της Κυριακής προσπάθησε να επικαλεστεί το νεαρό της ηλικίας του. «Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι αυτός είναι ο συντάκτης όλων των άρθρων που αποκαλύφθηκαν.

«Ημουν σε σχέση με μια κοπέλα, δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου. Ηταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ημουν ένα παιδί της ομογένειας τότε, πολύ νευριασμένο με αυτά που γίνονταν στην Ελλάδα», είπε ακόμα ο κ. Κασσελάκης, προκαλώντας… κλαυσίγελο ακόμα και στους θερμότερους υποστηρικτές του.

«Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα, για τη διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας», είπε ακόμα.

«Σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών” παρουσιάζει τις πραγματικές πολιτικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τις διατύπωνε επί χρόνια αρθρογραφώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” με ψευδώνυμο. Οπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, “έχουν πλήρη συγκρότηση και ενότητα σκέψης, απλά δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά”. Οταν εγώ είχα πει την πρώτη μέρα ότι χαίρομαι που ένας καπιταλιστής αναλαμβάνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σπεύσει, ως συνήθως, όλοι να με κατηγορήσουν…

Υπέρ των μειώσεων των φόρων και των χαμηλών μισθών των εργαζομένων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, φανατικά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του άρθρου 16, θαυμαστής του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όλα αυτά στην εφημερίδα του πρώην ΥΦΥΠΕΞ μας, που τον πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ με λύσσα…

Η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει τη φαντασία. Οταν διαγράψει όλους αυτούς τους “παρωχημένους αριστερούς” τύπου Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη κ.λπ., θα δούμε τις πραγματικές του ιδέες… και όλα αυτά επαναλαμβάνω στην “ΕΦ.ΣΥΝ.”», σχολίασε για όλα αυτά ο Aδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας εύλογα να εκμεταλλευτεί το μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέχεια της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα -ο οποίος βρήκε υποστηρικτές στο πρόσωπο του Νίκου Φίλη και άλλων στελεχών της «Ομπρέλας» που επιτέθηκαν για άλλη μία φορά στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη στον οποίο χρεώνουν ό,τι κάνει ο Κασσελάκης- ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθημερινή του «βύθιση» με συνεχή επεισόδια τα οποία δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει ενωμένος.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε, ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Σκουρλέτη, με τον συντονιστή της Κ.Ο. του κόμματος να απαντά στον πρώην υπουργό και πρώην γραμματέα, επειδή ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι την περίοδο της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε από τις αντιεπιστημονικές θέσεις του Πολάκη.

«Aκου, Πάνο Σκουρλέτη! Επειδή σήμερα ξεπέρασες τα όρια σε προσωπικό επίπεδο με εμένα, τολμώντας να πεις πως “προέβαλα αντιεπιστημονικές απόψεις”! Επειδή σε σχέση με τις γνώσεις μου και την επιστήμη μου δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση, και δη από άσχετους, να σε ενημερώσω πως αυτές τις τελευταίες 10 ημέρες και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και τρέχω πολύ, εγώ έκανα τα παρακάτω τρία χειρουργεία», έγραψε ο Παύλος Πολάκης και -μεταξύ άλλων- πρόσθεσε: «Το κάνω πρώτη φορά αυτό, αλλά δεν ανέχομαι άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητά μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικά! Γιατί εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική, παρά την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη που ασκώ 4 χρόνια τώρα! Εσύ τι ακριβώς κάνεις; Γιατί εγώ είχα αξία και πριν από τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτά! Μερικοί μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά; Θέλουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία και τους ανθρώπους της πραγματικής γνώσης και επιστημοσύνης και όχι τους δήθεν και τους τίποτα που “και εμείς θα βάζαμε”! Κατάλαβες, Πάνο Σκουρλέτη; ΥΓ.: Για τα άλλα, σε άλλη ανάρτηση. Τώρα απάντησα γιατί ξεχείλισε το ποτήρι για την επιστημονική μου αξία!», ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης και έπεται συνέχεια…

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Η Ν.Δ. ΕΛΑΒΕ 49,3%, Ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7%

Ομολογία συντριβής στις αυτοδιοικητικές

«Γροθιά στο στομάχι» του επιτελείου του Στέφανου Κασελάκη και κατ’ επέκταση όλου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα στοιχεία ως προς τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ανέλυσε ο «εκλογολόγος» του κόμματος, Κώστας Πουλάκης, στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με την επισήμανση ότι ο κ. Πουλάκης, πριν ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία, είχε ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία:

Η Ν.Δ. συγκεντρώνει, με βάση τις περιφερειακές εκλογές, 49,3%, ποσοστό σχεδόν απόλυτης αυτοδυναμίας! Σε σχέση με τις βουλευτικές του Ιουνίου έχει αύξηση 8,8% και σε σχέση με τις περιφερειακές του 2019 +0,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 12,7%, δηλαδή -5,2 μονάδες σε σχέση με τις βουλευτικές του και -6,3 μονάδες από τις περιφερειακές του 2019!

Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 12,4%, δηλαδή +0,5 μονάδα από τις βουλευτικές και -0,3 μονάδα από τις περιφερειακές του 2019, και το ΚΚΕ λαμβάνει 10%, δηλαδή +2,3 μονάδες από τις τελευταίες βουλευτικές και +3,2 μονάδες πάνω από τις περιφερειακές του 2019.

Με βάση την ανάλυση Πουλάκη, η Ν.Δ. κέρδισε σε σχέση με τις βουλευτικές του Ιουνίου 265.000 ψηφοφόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 317.000, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 22.000 και το ΚΚΕ κέρδισε 82.000 ψηφοφόρους.

Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές έχασε 3,5 μονάδες προς ΚΚΕ και άλλους αριστερούς συνδυασμούς και 1,5 μονάδα προς το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τον κ. Πουλάκη, η μετακίνηση ψηφοφόρων από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο σε άλλους συνδυασμούς δείχνει τη μεγάλη ρευστότητα της ψήφου αλλά και το αδυνάτισμα των κομματικών ταυτίσεων και δομών.

«Η ψήφος πλέον καθίσταται περισσότερο τακτική και λιγότερο ιδεολογική», υποστηρίζει ο κ. Πουλάκης, ο οποίος, όπως και πολλοί αναλυτές, επικέντρωσε και στη μεγάλη αποχή, για την οποία λέει ότι έπληξε κυρίως τον προοδευτικό χώρο, ενώ τη χαρακτηρίζει «βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας».

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ