close search results icon

Κασσελάκης / Να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

"Οι Έλληνες πληρώνουν ενοίκια Γερμανίας και αγοράζουν την ελληνική φέτα ακριβότερα απ’ όσο πωλείται στα γερμανικά σουπερμάρκετ".

Στις 9 Ιουνίου να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «στις ευρωεκλογές πρέπει να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί με θετική ψήφο ελπίδας ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουμε, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα δεύτερη από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία.

Οι Έλληνες πληρώνουν ενοίκια Γερμανίας και αγοράζουν την ελληνική φέτα ακριβότερα απ’ όσο πωλείται στα γερμανικά σουπερμάρκετ. Τους μισθούς και τις συντάξεις τις «τρώει» ο πληθωρισμός, την ώρα που η στεγαστική κρίση διαλύει κάθε όνειρο των νέων για αυτονομία και μακρόπνοο σχεδιασμό της ζωής τους. Έχουμε προτάσεις για όλα αυτά και τις καταθέτουμε στη Βουλή και στον δημόσιο διάλογο. Με όπλο μας αυτές τις προτάσεις θέλουμε στις 9 Ιουνίου να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «πριν λίγους μήνες, όλοι σχεδόν μας είχαν για τελειωμένους. Μετά από μήνες τοξικής εσωστρέφειας και διάσπασης, φτάσαμε να καταγράφουμε μέχρι και μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά. Ανεβαίνουμε σε κάθε δημοσκόπηση, ανασυγκροτώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνοντας βήμα βήμα μια νέα προοδευτική, κοινωνική συμμαχία στη βάση της κοινωνίας. Ανακτώντας την εμπιστοσύνη στρωμάτων και κοινωνικών ομάδων που πέρυσι μας γύρισαν την πλάτη. Χτίζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και οι προτάσεις μας βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή. Δεν νομίζω ότι οι δημοκρατικοί κεντρώοι πολίτες αισθάνονται πια άνετα με την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, που υπερφορολογεί τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης σε 150 φίλους του (που έχουν πάρει ήδη 9,5 δισ.) και κουρελιάζει το Σύνταγμα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Με αυτούς τους πολίτες θέλουμε να έρθουμε κοντά, χτίζοντας το αντίπαλο δέος στη δεξιά πολιτική της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, οκ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) δικαίωσε την κοστολόγηση των προτάσεών μας για την ακρίβεια, τη φορολογία και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στα 2,6-2,7 δισ. (ανάλογα με τον χρόνο έναρξης της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 21%, που το ΓΛΚ τοποθετεί άμεσα, ενώ εμείς τον τοποθετούμε την 1η Ιανουαρίου 2025). Εμείς προβλέπουμε έσοδα ύψους 3,2 δισ. από την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερκέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων, όπως αναφέρεται και στην πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει. Επειδή η ΝΔ έκανε σπέκουλα κινδυνολογίας περί δήθεν κατάρρευσης των τραπεζών αν εφαρμοστεί η πρότασή μας, επαναλαμβάνω ότι αναφερόμαστε στα υπερκέρδη και όχι στα κέρδη».

Έφερε δύο παραδείγματα: «Πρώτον, το ΓΛΚ βγάζει το πρόγραμμά μας για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πλεονασματικό κατά 170 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν γενναίες μειώσεις 13% – 42% του ΕΝΦΙΑ σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ με βάση την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ το αρνείται. Δεύτερον, το ΓΛΚ κρίνει την πρότασή μας για τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων ως ουδέτερη δημοσιονομικά. Συνεπώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί σήμερα να ελαφρύνει 320.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (το 97% του συνόλου) με συντελεστή φόρου 17%. Δεν το κάνει. Για το δε παρελθόν, να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια αφήνοντας 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυξημένο κατά 11% τον βασικό μισθό. Μάλλον, λοιπόν, δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κακή σχέση με τους αριθμούς, αλλά εκείνα τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ