close search results icon

Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι - Γαρίδες και καλαμαράκια στα ύψη

Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι - Γαρίδες και καλαμαράκια στα ύψη


Στα ύψη φαίνεται να είναι για μία ακόμα χρονιά το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι αν και οι έμποροι τονίζουν ότι προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές προκειμένου να μην είναι ακριβότερο από πέρσι.

Ο Βασίλης Σίμος, πρόεδρος της ιχθυαγοράς Βαρβακείου, ανέφερε στο Mega: «Ο κόσμος ξεκινά σιγά-σιγά την έρευνα αγοράς, συγκρίνει τιμές και ψάχνει την καλύτερη επιλογή, γιατί η οικονομική πίεση είναι εμφανής».

Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ως εξής: η σκούρα γαρίδα εισαγωγής κοστίζει από 8 έως 12 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα από 11 έως 14 ευρώ, τα καλαμάρια από 9 έως 11 ευρώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται μεταξύ 16 και 23 ευρώ το κιλό.

Οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί και δηλώνουν πως οι αγορές τους θα είναι μετρημένες, με βασικό κριτήριο την τιμή. «Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις τιμές και όπου βρούμε καλύτερη προσφορά, επιλέγουμε», σχολίασε πελάτης.

Στην ουρά για το αγαπημένο γλύκισμα της Σαρακοστής, τον παραδοσιακό χαλβά.

Η τιμή του εκλεκτού εδέσματος είναι και φέτος τσιμπημένη και οι καταναλωτές θα χρειαστεί να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να τους συντροφεύσει στο Σαρακοστιανό τραπέζι.

«Eχουμε τις κλασσικές γεύσεις του χαλβά, βανίλια, αμύγδαλο, κακάο που κυμαίνονται οι τιμές το ίδιο με πέρσι στο 11 και 80, μετά έχουμε χαλβάδες με κουβερτούρα και κράνμπερι που είναι 1 ευρώ παραπάνω, στα 12 και 80», δήλωσε καταστηματάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ