close search results icon

Keeppet: Η πλατφόρμα που φέρνει την επανάσταση στην φιλοξενία κατoικιδίων σε σπίτια

«Που θα το αφήσουμε άραγε;».

Πρόκειται για την 1η διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει λύσεις στο ζήτημα της φιλοξενίας κατοικίδιων σε περιπτώσεις όπως όταν οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να λείψουν από μία είτε και περισσότερες μέρες από το σπίτι με αποτέλεσμα να μην έχουν που να αφήσουν το κατοικίδιο τους. Ακόμη δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ιδιώτες να γίνουν και ο ίδιοι pet sitters ή αλλιώς keepers (όπως ονομάζονται στην πλατφόρμα) καθορίζοντας οι ίδιοι την τιμή φύλαξης για τον προσωπικό τους χώρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Η Αναστασία Λιαπάκη, υπεύθυνη διαχείρισης της Keeppet μίλησε στο Thesstoday για την ιδέα και την φιλοσοφία της πλατφόρμας,την εποχιακή ζήτηση για pet sitters καθώς και τις ηλικιακές ομάδες που επιλέγουν την πλατφόρμα ενώ τέλος απάντησε στο ερώτημα του κατά πόσο είναι ασφαλής η απόφαση ενός ιδιοκτήτη κατοικίδιου να εμπιστευτεί έναν Keeper.

Πλησιάζουμε την καρδιά του καλοκαιριού και το κλασσικό ερώτημα,λ ίγο πριν κλείσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα εμφανιστεί στα σπίτια των κατόχων κατοικιδίου… «Που θα το αφήσουμε άραγε;».Οι συμβατικές λύσεις όπως:θα το αφήσουμε σε έναν συγγενή ή φίλο είτε ακόμη σε ένα ξενοδοχείο ζώων λαμβάνουν τέλος με την χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ KEEPPET

«Το Keeppet ξεκίνησε από μία ομάδα απαιτητικών Ιδιοκτητών που αναζητούσαν λύση για τα κατοικίδιά τους όσο έπρεπε να λείψουν για μερικές ώρες, ημέρες, ακόμα και εβδομάδες από το σπίτι τους. Μιλάμε για κατοικίδια που δεν έχουν συνηθίσει να ζουν σε εξωτερικό χώρο ή κλουβιά, αλλά τα οποία είναι μέλη της οικογένειάς μας και βρίσκονται μέσα σε σπίτια, με στοργή, προσωπική ενασχόληση, “ανθρώπινες συνθήκες” (καναπέδες, κρεβάτια, προστασία, αγκαλιές)»,ανέφερε η υπεύθυνη διαχείρισης της πλατφόρμας.

Στν συνέχεια συμπλήρωσε «Το 2015 λοιπόν δημιουργήθηκε η 1η πλατφόρμα στην Ελλάδα, η οποία βάζει τάξη, όρια και σαφές πλαίσιο τις Φιλοξενίες κατοικιδίων σε σπίτια. Από τη μία έχουμε τον Ιδιοκτήτη, ο οποίος εμπιστεύεται το “παιδί” του σε κάποιον αξιόπιστο pet-sitter ή Keeper, όπως ονομάζονται τα μέλη μας, ο οποίος θα φροντίσει να περάσει καλά για όσο του το εμπιστευτούν. Θα στέλνει φωτογραφίες και βίντεο, θα το βγάζει βόλτες, θα φροντίσει τις ιδιαίτερες ανάγκες του όπως χορήγηση φαρμάκων ή άγχος αποχωρισμού, θα το εκτονώσει με παιχνίδια, θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του… Και από την άλλη έχουμε σωστά ενημερωμένους και συνεχώς ελεγχόμενους Φιλόζωους, οι οποίοι αμείβονται (άρα το κάνουν συνειδητά και εντός πλαισίου) για να φροντίζουν τα κατοικίδια όσων χρειάζεται να λείψουν από το σπίτι τους (διακοπές, ή δουλειά). Στη μέση βρισκόμαστε εμείς, η ομάδα διαχείρισης.Προσφέρονται ακόμη και υπηρεσίες βόλτας αλλά και επίσκεψη σε σπίτια Ιδιοκτητών για τη φροντίδα του κατοικιδίου στο χώρο του.»

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

«Το καλοκαίρι είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη ζήτηση, και ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς τότε λαμβάνουν οι περισσότεροι τις καλοκαιρινές τους άδειες.Ωστόσο,έχουμε ειδική μέριμνα και για όσους εργαζομένους φεύγουν “για σεζόν”, δηλαδή χρειάζεται να λείψουν για αρκετούς μήνες (ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν) από το/τα κατοικίδιό/α τους. Γι’ αυτούς υπάρχουν ειδικές διευκολύνσεις και προσωπική συνεννόηση με έμπειρους Keepers.»

KEEPERS ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

«Keepers γίνονται συνήθως ιδιοκτήτες που έχουν εξοικείωση με τις πλατφόρμες (AirBnB, Booking, Skyscanner, Netflix κ.α), δηλαδή αυτοί που είναι μεταξύ 18 και 67 ετών. Για τους μη-σχετικούς με το διαδίκτυο προσπαθούμε να προσφέρουμε προσωπική καθοδήγηση και βοήθεια.Έχουμε Keeper μαθητή, που φυσικά αναλαμβάνει κατοικίδια με την άδεια και επίβλεψη των γονιών του, αλλά και πολλούς συνταξιούχους που έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν το χόμπι και την αγάπη τους για τα κατοικίδια απασχόληση, η οποία αποφέρει και κάποια έσοδα.»ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Λιαπάκη

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ «ΑΓΝΩΣΤΟ»;

«Προσπαθούμε συνεχώς και δεσμευόμαστε να είναι η σούπερ ασφαλής και ενδεδειγμένη λύση για “babysitting” κατοικίδιων. Τα στατιστικά μας, το αποδεικνύουν. Εξ αρχής το Keeppet στήθηκε από απαιτητικούς Ιδιοκτήτες, αλλά και pet-sitters. Γι’ αυτό τα μέλη μας αξιολογούνται διαρκώς, βάσει βαθμολογιών, συνέπειας και ανταπόκρισης σε δύσκολα περιστατικά. Υπάρχει αδιάβλητο σύστημα κριτικών μετά από κάθε κράτηση, ενώ η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά και αποδίδεται στον Keeper μόνο μετά το τέλος της υπηρεσίας. Επίσης, μετά την κράτηση, ο Ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον Keeper και αν τελικά δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, να ακυρώσει παίρνοντας πίσω τα χρήματά του (έως και 2 μέρες πριν ξεκινήσει η κράτηση).»τόνισε η κ.Λιαπάκη

Τέλος κλείνοντας ανέφερε ότι«Πολύ σημαντικό για την ηρεμία του Ιδιοκτήτη και του Keeper είναι ότι παρέχουμε 24ωρη Κτηνιατρική κάλυψη για όλες τις κρατήσεις, σε αποκλειστική συνεργασία με την πρώτη και πιο αξιόπιστη ελληνική πλατφόρμα Τηλεκτηνιατρικής, την Click to Vet.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ