close search results icon

Κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη -Τα δύο μυστικά για να βγει αφράτο

Κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη -Τα δύο μυστικά για να βγει αφράτο


Εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμα και μπορεί να βρει κανείς πολλές παραλλαγές που να ταιριάζουν στα γευστικά του γούστα, έχουν εύκολες συνταγές και μοσχοβολάει το σπίτι καθώς φουρνίζονται.

Αυτή τη φορά, ανακαλύψαμε μια συνταγή του gabnikolaidis, για την οποία δεν θα χρειαστείτε αλεύρι. Τα υλικά είναι πέντε και πρόκειται για το πιο υγιεινό και θρεπτικό κέικ που θα δοκιμάσετε.

Για να πετύχει καλά η μαρέγκα πρέπει το μπολ και τα εξαρτήματα του μίξερ να είναι εντελώς καθαρά και στεγνά. Επίσης, δίνουμε μεγάλη προσοχή όταν σπάμε τα αβγά. Αν πέσει έστω και λίγος κρόκος δεν θα πετύχει η μαρέγκα. Προτιμάμε αβγά που δεν είναι πολύ φρέσκα. Όσο πιο φρέσκο το αβγό τόσο πιο δύσκολα ασπρίζει η μαρέγκα.

Επιπλέον, οι αναλογίες είναι για αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.

Υλικά

200 γρ. φιστικοβούτυρο

100 γρ. μέλι

1 κτγ baking powder

4 αυγά (χωρισμένα ασπράδια από κρόκους)

50 γρ. σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μπολ χτυπάμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τους κρόκους και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ενοποιούμε το μίγμα των κρόκων με τη μαρέγκα. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ. Διακοσμούμε την επιφάνεια με μερικές σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 - 35 λεπτά τσεκάροντας με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Την μπήγουμε στο εσωτερικό κι αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι σωστά ψημένο.

bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ