close search results icon

Κυρίζογλου θέλει ο Κ. Μητσοτάκης πρόεδρο στην ΚΕΔΕ

Ενδιαφέρον και Μπακογιάννη;

Επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη , είναι να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , ο μέχρι σήμερα Α’ Αντιπρόεδρος της και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης , Λάζαρος Κυρίζογλου .
Ο κ. Κυρίζογλου , που είναι ο μακροβιότερος στο δημαρχικό αξίωμα σ΄ όλη την Ελλάδα , όλα δείχνουν ότι θα είναι εκείνος που θα διαδεχθεί στο Ύπατο αξίωμα της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού , τον απερχόμενο συνάδελφό του , Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος ανέλαβε υπουργός ψηφιακής πολιτικής.
Εξάλλου το κυβερνών κόμμα , το ” χρωστούσε” αυτό στον κ. Κυρίζογλου , κομματικό -πολιτικό του στέλεχος πρώτης γραμμής εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Επίσης διότι στην εκλογή για πρόεδρο της ΚΕΔΕ ,μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 , παρότι θεωρείτο αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση αυτή και είχε ανακοινώσει την κάθοδο του , πειθάρχησε με την τότε επιθυμία της ηγεσίας της ΝΔ και για τη διαφύλαξη της ” γαλάζιας” ενότητας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης , δεν έθεσε υποψηφιότητα. Τουναντίον συστρατεύτηκε δυναμικά στο ψηφοδέλτιο του επικεφαλής της ” γαλάζιας” παράταξης για την ΚΕΔΕ , που ήταν ο τωρινός απερχόμενος πρόεδρός της.
Στον αντίποδα της διάθεσης του “Μαξίμου” , ήταν η περίπτωση του Β΄Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας , Δημήτρη Κάρναβου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε γνωστό ότι υπουργοποιείται ο κ. Παπαστεργίου και “χηρεύει” η θέση αμέσως προσέτρεξε στα κομματικά και κυβερνητικά ερείσματα που έχει στη ΝΔ, για να αναλάβει εκείνος.
Όμως, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές , το ” Μαξίμου” ήταν κατηγορηματικά αρνητικό ,
Τις τελευταίες ώρες ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.
Ωστόσο , όπως όλα δείχνουν , ο κύβος έχει ριφθεί και το “Μαξίμου” σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από την ήδη …εκφρασθείσα επιθυμία του.

πηγή: news-ta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ