close search results icon

Κωνσταντινούπολη -Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο με την «κοιλιά»

Κωνσταντινούπολη -Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο με την «κοιλιά»

Η ταχεία ανταπόκριση από τις Υπηρεσίες Διάσωσης και Πυροσβεστικής Αεροδρομίου εξασφάλισε αναγκαστική ασφαλή «κοιλιακή προσγείωση» αεροπλάνου, συγκεκριμένα ενός Boeing 763 της FedEx στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ένα Boeing 763 της FedEx Airlines έκανε κοιλιακή προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αποτρέποντας μια πιθανή καταστροφή. Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό δεν είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς ή διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου.

Το αεροπλάνο, που απογειώθηκε από το Παρίσι για την Κωνσταντινούπολη, αντιμετώπισε δυσκολίες γύρω στις 8:30 π.μ. τοπική ώρα, όταν δεν κατάφερε να αναπτύξει το μπροστινό του σύστημα προσγείωσης.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε ότι ο πιλότος εντόπισε υδραυλική βλάβη στις 7:55 π.μ. τοπική ώρα. «Ο πιλότος ειδοποίησε την ATC του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης ότι το μπροστινό σύστημα προσγείωσης δεν μπορούσε να αναπτυχθεί», δήλωσε το υπουργείο.

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος έκανε μια ελεγχόμενη προσγείωση με κοιλιά στον διάδρομο 16R στις 8:17 π.μ., όπου παρέμεινε μέχρι να αφαιρεθεί με ασφάλεια.

Οι αρχές ενήργησαν άμεσα ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ομάδες των Υπηρεσιών Διάσωσης και Πυροσβεστικής Αεροδρομίου (ARFF) για να συνδράμουν στην προσγείωση και να ασφαλίσουν την περιοχή.

Παρά την έκτακτη ανάγκη, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά γρήγορα τον διάδρομο προσγείωσης και διατήρησε την κανονική λειτουργία των πτήσεων.

«Οι εμπειρογνώμονές μας ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες απομάκρυνσης του αεροσκάφους από τον διάδρομο συνεχίστηκαν όλο το πρωί.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ