close search results icon

Κόντρες κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ στον καφέ

«Άλλος ΦΠΑ στο χέρι, άλλος ΦΠΑ στο τραπέζι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης.

Την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ στο 24% καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεό του στο Tik Tok. «Νομίζω ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός», σχολίασε, παραπέμποντας σε παλιότερα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στον καφέ.

Ο κ. Κασσελάκης εστίασε στη διαφορά που έχει ο ΦΠΑ εάν παίρνει κάποιος τον καφέ του στο χέρι και φεύγει από το κατάστημα ή εάν του το σερβίρουν. «Άλλος ΦΠΑ στο χέρι, άλλος ΦΠΑ στο τραπέζι», σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό ωφελεί τις μεγάλες αλυσίδες που πουλούν «takeaway» κι όχι τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίασης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας».

Άμεση ήταν η απάντηση της Ν.Δ., η οποία κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για «διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει «φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία» και πως «σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια».

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «γραφικές κατηγορίες» κατά του Στ. Κασσελάκη από Ν.Δ. και Ν. Ρωμανό, επειδή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απλώς ανέδειξε το προφανές και αυταπόδεικτο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα».

Και τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι «θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη» την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι «θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα». Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%. Επιστρέφουμε λοιπόν τα περί ψεύδους στη ΝΔ, και σημειώνουμε: το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ' άπειρον και χωρίς αντίλογο».

@skasselakis

♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ