close search results icon

Κοσκοσέλα: το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με αυγά και λαχανικά

Κοσκοσέλα: το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με αυγά και λαχανικά

Αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού τα αυγά με τις ώριμες ντομάτες στο τηγάνι. Η δε μελιτζάνα που προσθέσαμε δίνει ακόμα περισσότερη γεύση…

Υλικά

Μερίδες: 4-5

1 μελιτζάνα μοβ ή λευκή, τριμμένη

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

6 αυγά

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄ μέχρι να σφίξουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 3

Σερβίρουμε την κοσκοσέλα με λίγη φρέσκια ρίγανη ή πάνω σε ντάκο.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ