Κοσκοσέλα: το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με αυγά και λαχανικά
Αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού τα αυγά με τις ώριμες ντομάτες στο τηγάνι. Η δε μελιτζάνα που προσθέσαμε δίνει ακόμα περισσότερη γεύση…
Υλικά
Μερίδες: 4-5
1 μελιτζάνα μοβ ή λευκή, τριμμένη
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
6 αυγά
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄ μέχρι να σφίξουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε την κοσκοσέλα με λίγη φρέσκια ρίγανη ή πάνω σε ντάκο.
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ξάνθη: Ένας νεκρός και δυο σοβαρά τραυματισμένοι
23 Δεκεμβρίου 2024 -
Μοναδική γιορτή με τη πινελιά του Μικυ Μάους στο Σχολείο των Σαρακηνών
23 Δεκεμβρίου 2024 -
Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην 29η επαρχιακή οδό από την ΠΚΜ
23 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ