close search results icon

Κρατήστε την ημερομηνία: Ώρα Τσίπρα στις 22 Οκτώβρη

Θα μιλήσει! 

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές, τη στιγμή που ο αποπεμφθέντας πρόεδρος δίνει ραντεβού στο συνέδριο.

«Όσοι και όσες, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες με την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου, εκτοξεύουν συκοφαντίες εναντίον του κόμματος τους και φθάνουν στο σημείο να κινούνται με εξώδικα απέναντι στα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι/ες πρόεδροι», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για αποκλεισμό, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Πηγές του κόμματος, οι οποίες απαντούν στα τελευταία μηνύματα που εξέπεμψε η πλευρά Κασσελάκη, τόνισαν ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία», καθώς «το όργανο συνεδρίασε με απαρτία παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες τις οποίες ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης ενορχήστρωσε και καθοδήγησε ανεπιτυχώς».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει πως «το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν αμετάκλητη απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας».

«Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού», επισημαίνει η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν», σημειώνει το γραφείο Τύπου του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.
Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην Ιστορία της Αριστεράς.

Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το… pic.twitter.com/a0dpuWAUmr

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 14, 2024

Ώρα Τσίπρα

Αρκετοί δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει να διαλύεται με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο πρώην πρόεδρος θεωρείται πως έβαλε τις βάσεις για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κατάσταση αφού είναι ο ίδιος που αποφάσισε για την εκλογή προέδρου από τη βάση και όχι από το συνέδριο, κάνοντας το κόμμα αμιγώς προεδρικό.

Ταυτόχρονα, θεωρείται πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέθρεψε μία βάση ψηφοφόρων που παραπέμπουν σε οπαδούς και όχι μια βάση πολιτικά σκεπτόμενων.

Μετά το «ναυάγιο» στις εκλογές… παρέδωσε τα «κλειδιά» στον Στέφανο Κασσελάκη και έκτοτε τηρεί σιγή ιχθύος, ασχολούμενος με το Ινστιτούτο του και κάνοντας… rebranding!

Το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα έχει προγραμματίσει εκδήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί διαμορφώνεται από τον πρώην υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί τα μηνύματα που θα σταλούν.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να παρέμβει στις εξελίξεις παρουσιάζοντας τα πρώτα σημεία μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης για τη χώρα, καθώς θεωρεί πως η συζήτηση που γίνεται και που επικεντρώνει αποκλειστικά στο ρόλο των προσώπων δεν οδηγεί παρά μόνο σε συνέχιση των αδιεξόδων.

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος, δύσκολος και όχι θεαματικός» συνεχίζει να λέει στους συνομιλητές του ο τέως πρωθυπουργός, γνωρίζοντας πως η όποια εναλλακτική πρόταση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τους διεθνείς συσχετισμούς όσο και ότι η σοσιαλδημοκρατική πρόταση χωρίς την αριστερά δεν είναι εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το dnews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας, αν και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει στην παρούσα τουλάχιστον φάση να παρέμβει, αν και με την ομιλία του την άλλη Τρίτη δεν αποκλείεται να στείλει έμμεσα μηνύματα.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ