close search results icon

Κρύα Βρύση: Ρίγη συγκίνησης για τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Κων/νο Τσιτιρίδη (φώτος)

Εκδήλωση προς τιμήν του επί 50 χρόνια αγνοούμενου. 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υπερήφανοι όλοι. Συγγενείς, συμμαθητές, χωριανοί. Για τον μεγάλο ήρωα της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, η κηδεία και η εκδήλωση τιμής με την αποκάλυψη μνημείου, "ντύθηκαν" με τα λόγια της αδερφής του Αναστασίας.

Μία εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου, στην πλατεία του πρώην Domus, παρουσία επισήμων αλλά και πολύ κόσμου, παρά την πολύ υψηλή θερμοκρασία της ημέρας, που τους "βασάνισε" όλους ανεξαιρέτως.

Μικρές ομιλίες εν είδη χαιρετισμού απηύθυναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος της αδερφής του Κρυαβρυσσιώτη ΕΛΔΥΚάριου ήρωα, Αναστασία. 

Παρόντες υψηλόβαθμα πρόσωπα εκ Κύπρου, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγραφή του γραφείου τύπου του Δήμου Πέλλας :

Παρόντες στις δύο τελετές εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού & Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων- Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, παρουσία βέβαια και των άλλων τριών βουλευτών της Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη, Γεωργίου Καρασμάνη, Θεοδώρας Τζάκρη και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή.

Εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας παραβρέθηκε ο Στρατηγός της Διοικητής της ΙΙης Μεραρχίας Πεζικού, Αθανάσιος Κοντός και ο Υποδιοικητής της, Ταξίαρχος Γεώργιος Καλαποθαράκος, όπως και πλήθος αξιωματικών και Υπ/τικών.

Το παρόν στις δύο τελετές έδωσαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Κρύας Βρύσης, της Ένωσης Ελλήνων Εφέδρων Κρύας Βρύσης, της ΛΕΦΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, συμπολεμιστές του Κ. Τσιτιρίδη, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ, της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων αιχμαλώτων & αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Κυπριακών οργανώσεων και πλήθος κόσμου από όλη την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος και χειροκροτούσε κάθε φορά που περνούσε από μπροστά τους η πομπή με τα λείψανα το παράσημο και την φωτογραφία του ήρωα Τσιτιρίδη.

Προηγήθηκε η εξόδιος Ακολουθία στον Ι.Ν. Γεννήσεως του Σωτήρος και η κηδεία του ήρωα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία Κρύας Βρύσης, ο Ποντιακός Σύλλογος Κρ. Βρύσης "Αλέξανδρος Υψηλάντης" και ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών. 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ