close search results icon

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο -Εκκενώθηκαν χωριά

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο -Εκκενώθηκαν χωριά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου.

Σύμφωνα με το sigmalive, η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα, είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά κινδυνεύουν διάσπαρτες, μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά οι κοινότητες Ψάθι, Χούλου, Λεμόνας και Κούρδακας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κέττης, σημείωσε ότι ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός. Για τον λόγο αυτό και στην περιοχή που καίει η φωτιά βρίσκεται ο αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιχειρούν ελικόπτερα από την Ιορδανία -Ζητήθηκαν εναέρια μέσα από Ισραήλ, Ελλάδα και ευρωπαϊκό μηχανισμό

Στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, τα δύο ιορδανικά ελικόπτερα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του Τμήματος Δασών.

Μάλιστα, στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μετέβη και ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, ενώ ζητήθηκαν επιπλέον εναέρια μέσα από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό Μηχανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ