close search results icon

Κύπρος: Πιάστηκαν στον ύπνο- Απέδρασε ο ισοβίτης "κομμωτής"- Σκότωσε με τρεις σφαίρες τη γυναίκα του κι έπνιξε το παιδί της

Κύπρος: Πιάστηκαν στον ύπνο- Απέδρασε ο ισοβίτης "κομμωτής"- Σκότωσε με τρεις σφαίρες τη γυναίκα του κι έπνιξε το παιδί της

Στον "ύπνο" πιάστηκαν οι κυπριακές Αρχές, καθώς άφαντος είναι εδώ και 2 ημέρες ο 42χρονος ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους ο οποίος απέδρασε από τις κεντρικές φυλακές στα Χολέτρια της Πάφου την Πέμπτη (26/09), κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Τον συνόδευαν τρεις αστυνομικοί της επίλεκτης δύναμης της ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης) και τέσσερις δεσμοφύλακες, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν πως η απόδραση ήταν προσχεδιασμένη, είτε με την συμμετοχή συγγενικών και κοντινών του προσώπων, είτε ανθρώπων που πέρασαν ή βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές.

Κύπρος: Πιάστηκαν στον ύπνο- Απέδρασε ο ισοβίτης

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση. Πρόκειται για έναν 68χρονο που σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, είναι ο πατέρας του δραπέτη και έναν 43χρονο.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστο Ανδρέου, οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου συνεχίζονται, τόσο εντός όσο και εκτός των Κεντρικών Φυλακών με τη συνδρομή ελικοπτέρου, σκύλων και drones. Υπάρχουν, ωστόσο, εκτιμήσεις πως ο καταζητούμενος έχει διαφύγει στα Κατεχόμενα ή σε χώρα του εξωτερικού.

αναζήτηση ισοβίτη Κύπρος

Ο κατάδικος είχε λάβει άδεια με συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων για να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του σε χωριό της Επαρχίας Πάφου, προσθέτοντας πως "κλήθηκε και η ΜΜΑΔ (σσ Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης) να συνδράμει στην συνοδεία του" και "ορίστηκαν τρία μέλη από πλευράς Αστυνομίας για να συνδράμουν στη συνοδεία του". Σε κάποιο στάδιο, ενώ βρίσκονταν στην κατοικία του, ο ισοβίτης απέδρασε.

Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρία μέλη της ΜΜΑΔ που συμμετείχαν στην επιχείρηση που στήθηκε για μεταφορά του ισοβίτη που απέδρασε.

Ο Δώρος Θεοφάνους, που εργαζόταν ως κομμωτής, τον Δεκέμβριο του 2011 είχε δολοφονήσει την 24χρονη έγκυο σύντροφό του, Γιούλια Οπόροκ -με τρεις πυροβολισμούς στο πρόσωπο, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα- και έπνιξε την 3χρονη κόρη της, Βικτώρια. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Οκτώβριο του 2012.

Ο κομμωτής συζούσε μαζί με την 24χρονη τότε κοπέλα, η οποία βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως είχε αναφερθεί στη δίκη του, τη ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνισή της, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Ισοβίτης κομμωτής Κύπρος

Μετά από έρευνες, η 24χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου και έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Η τρίχρονη κόρη της εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.

Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του κομμωτή, ο οποίος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, μέχρι να ξεψυχήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ