close search results icon

Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας σε Δήμαρχο: "δεν κατάφερε να επιβάλλει «σιγή κοιμητηρίου» στους κατοίκους των Σεβαστειανών"

Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας σε Δήμαρχο: "δεν κατάφερε να επιβάλλει «σιγή κοιμητηρίου» στους κατοίκους των Σεβαστειανών"

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σεβαστειανών έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση, με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκφράζει την αντίθεση της εξ αρχής και να δηλώνει δημόσια ότι θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της επένδυσης. 

Μετά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου ακολούθησε ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση με τη Δημοτική Αρχή και τη Δήμαρχο να απαντάει (δείτε εδώ)

Η παράταξη με επικεφαλή τον Γιάννη Σουμελίδη επανέρχεται δηλώνοντας ότι η Δήμαρχος παρά το 80% που έλαβε η παράταξη της στις εκλογές, δεν κατάφερε να επιβάλλει «σιγή κοιμητηρίου» στους κατοίκους των Σεβαστειανών, οι οποίοι, για δεύτερη φορά, όπως και η ίδια επισημαίνει, μετά την ενημέρωση τους από την Λαϊκή Συσπείρωση, στέκονται εμπόδιο στην παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτες. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται: 

Η Δήμαρχος Σκύδρας, αντέδρασε, ενοχλημένη από την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκύδρας για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα Σεβαστειανά.. Διαβάζοντας όμως την απαντητική επιστολή της, (που για άλλη μια φορά καθιστά ολοφάνερη, τόσο με το ύφος, όσο και με το περιεχόμενο της, τη μονότονη τακτική της Δημοτικής Αρχής, να απαντά όχι στις θέσεις που διατυπώνει ή στην κριτική που ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά σε μια καρικατούρα τους, που η ίδια φιλοτεχνεί), διαπιστώνουμε, πως αιτία της ενόχλησης δεν είναι η ίδια η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά το γεγονός, ότι παρά το 80% που έλαβε η παράταξη της στις εκλογές, δεν κατάφερε να επιβάλλει «σιγή κοιμητηρίου» στους κατοίκους των Σεβαστειανών, οι οποίοι, για δεύτερη φορά, όπως και η ίδια επισημαίνει, μετά την ενημέρωση τους από την Λαϊκή Συσπείρωση, στέκονται εμπόδιο στην παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτες. Σημειώνουμε, ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Δημάρχου, η εκμίσθωση γης συνιστά μορφή παραχώρηση της χρήσης της και μάλιστα, πολλές φορές, είναι συμφερότερη οικονομικά για τους ιδιώτες, όπως πχ όταν δεν γνωρίζουν αν θα υλοποιηθεί ή όχι τελικά η επένδυση τους.
Επιβεβαιώνεται, έτσι, για άλλη μια φορά, η ορθότητα της πάγιας θέσης της Λαϊκής Συσπείρωσης (παρά τον χλευασμό της Δημάρχου), πως οι δημότες με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να επιβάλλουν λύσεις προς όφελος τους, ανατρέποντας ακόμα και ειλημμένες αποφάσεις, όπως εξάλλου έγινε και στο παρελθόν. Επιβεβαιώνεται επίσης, από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που λαμβάνουν οι δημότες της Σκύδρας το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο, ότι οι πολιτικές παραχώρησης δημόσιας γης σε επιχειρηματίες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας) προκειμένου να επενδύσουν σε ΑΠΕ, την οποία υπερασπίζεται η Δημοτική Αρχή , αλλά και παράταξη της κ. Παπαδοπούλου, δεν είναι προς όφελος των δημοτών της Σκύδρας, όπως αυτοί ισχυρίζονται, αλλά αποτελεί παράγοντα που εντείνει την ενεργειακή φτώχια των λαικών νοικοκυριών, την οποία μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει και μάχεται.

Υ.Γ Αν θυμόμαστε καλά η Δημοτική Αρχή, στο παρελθόν, μετά την αντίδραση των κατοίκων των Σεβαστειανών, είχε αλλάξει στάση και είχε καταψηφίσει την παραχώρηση δημόσιας γης σε εταιρία, προκειμένου να καλλιεργηθούν αρωματικά φυτά. Σήμερα ασκεί κριτική στην Λαϊκή Συσπείρωση για εκείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας, αφενός μεν ότι η αλλαγή στάσης ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης των κατοίκων των Σεβαστειανών και αποτελούσε ελιγμό αποφυγής του πολιτικού κόστους, αφετέρου δε, ότι οι συγκρούσεις της Δημοτικής Αρχής με επιχειρηματίες, που διαφημίζει η Δήμαρχος, δεν γίνονται από θέσεις αρχής, από θέσεις, δηλαδή, υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και για τον λόγο αυτό είναι αναποτελεσματικές και έχουν ημερομηνία λήξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ