close search results icon

Λαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία. 

Για ακόμη πιο έντονη νοστιμιά μαρινάρουμε τα λαχανικά από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν τα τυλίξουμε με τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.

20′ προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1/2 κεφάλι κουνουπίδι
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, σε κυβάκια
  • 250 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι (ή πικάντικη γραβιέρα), σε κύβους του 1 εκ.
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • χυμός και ξύσμα λεμονιού κατά βούληση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια, κρατώντας και τα σχετικά λεπτά κοτσάνια τους. Τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε δύο μακριά κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετούμε το ένα εγκάρσια πάνω στο άλλο, φτιάχνοντας έναν σταυρό.
  4. Στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα λαχανικών και το κλείνουμε με τις λαδόκολλες σε πακέτο.
  5. Το ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  6. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το πακέτο και σερβίρουμε το φαγητό μαζί με τους χυμούς του. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού.

Πηγή: Γαστρονόμος, kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ