close search results icon

Λίβανος: Η Χεζμπολά ανακοίνωσε το θάνατο υψηλόβαθμου διοικητή

Λίβανος: Η Χεζμπολά ανακοίνωσε το θάνατο υψηλόβαθμου διοικητή

H Χεζμπολά ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι είναι νεκρός ο υψηλόβαθμος διοικητής Αχμέτ Ουάχαμπι, που ήταν υπεύθυνος του στρατιωτικού σκέλους των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα μέχρι τις αρχές του 2024.

Ο Ουάχαμπι σκοτώθηκε χθες από μία επιδρομή των Ισραηλινών σε προάστια της Βηρυτού.

Είχε προηγηθεί η αναγγελία του θανάτου του Ιμπραχίμ Ακίλ, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του ίδιου «στοχευμένου πλήγματος» στη Βηρυτό από το Ισραήλ, ο οποίος δεν ήταν ένα τυχαίο μέλος της οργάνωσης του Λιβάνου.

Ήταν διοικητής της Δύναμης Radwan, της μονάδας δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ και ουσιαστικά στην ιεραρχία ενόπλων δυνάμεών της Χεζμπολάχ ήταν το «νούμερο 2» μετά τον Fuad Shukr, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση τον Ιούλιο, επίσης στο νότιο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ.

Ο Ακίλ, γνωστός και ως “Tahsin”, ήταν καταζητούμενος (με αμοιβή εκατομμυρίων) από τις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του σε επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 63 Αμερικανών στη Βηρυτό το 1983. Κατηγορείται ακόμη ότι διέταξε την αρπαγή Αμερικανών και Γερμανών ομήρων στο Λίβανο.

Η Δύναμη Radwan είναι η ειδική μονάδα της Χεζμπολάχ, με βασική αποστολή να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος και να συλλάβει κοινότητες πολιτών στην περιοχή της Γαλιλαίας. Επιπλέον, η Δύναμη Radwan διεξάγει επιχειρήσεις αναγνώρισης και πληροφοριών εναντίον ισραηλινών στόχων χρησιμοποιώντας UAV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ