close search results icon

Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας για τα πεπραγμένα του 2022-όλα όσα είπε η Δήμαρχος

Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας για τα πεπραγμένα του 2022-όλα όσα είπε η Δήμαρχος

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας για το έτος 2022. Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο και για άλλη μια χρονιά αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Μια συνεδρίαση που κατά κοινή ομολογία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του ΔΣ (λογοδοτεί η δημοτική αρχή για τα όσα έχει κάνει) απαξιώνεται από τους ίδιους τους εκλεγμένους συμβούλους και προέδρους που εκπροσωπούν την κοινωνία του Δήμου αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον τόπο, με την απουσία τους. Ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι παραβρέθηκε μόνον ένας πρόεδρος τοπικής κοινότητας (της Πετριάς-Πλευρώματος-Λουτροχωρίου) και μία πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου (Ποντίων Ριζού). Από τους υπαλλήλους του Δήμου και όλων των άλλων υπηρεσιών απουσίαζαν σχεδόν όλοι εκτός της προϊσταμένης των ΚΕΠ και του Δ/ντη του Δήμου. Για άλλη μια χρονιά δηλαδή ο μόνιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρεάδης έχει αποτύχει στο να οργανώσει έναν απολογισμό γιορτή γι' αυτόν τον τόπο με πολυπληθή παρουσία που θα απογειώνει την κατά τ' άλλα σπουδαία αυτή συνεδρίαση. 

Η φετινή λογοδοσία είχε και μια ιδιαιτερότητα την οποία, όμως, η Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης έδειξαν ότι δεν τη λαμβάνουν υπόψη τους. Το πρωί της 21ης Ιουνίου, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση έλαβαν όλοι οι σύμβουλοι (κοινοποιημένη σε εισαγγελέα και αποκεντρωμένη) εξώδικη καταγγελία από την εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ Π. ΠΑΥΛΙΔΗ ενημερώνοντας τον κάθε σύμβουλο ξεχωριστά ότι στον απολογισμό υπάρχουν ψευδή στοιχεία (σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένα με τα χρήματα που απαιτεί, διεκδικεί και χρεώνει ο Δήμος στην εταιρεία) καλώντας τους να απέχουν από τη λήψη κάθε παράνομης απόφασης. 

Ο πρόεδρος του ΔΣ δεν έκανε καμία αναφορά στο πρωτόγνωρο αυτό γεγονός για το ΔΣ, δίνοντας απευθείας τον λόγο στη Δήμαρχο, η οποία και προχώρησε στην ομιλία της χωρίς καμία αρχική υποσημείωση στην εξώδικη καταγγελία. Το pellanews.gr σας παρουσιάζει στο παρακάτω βίντεο όλο τον απολογισμό της Δημάρχου με τον πρώτο σχολιασμό της για την υπόθεση του λατομείου να πραγματοποιείται όταν και έφτασε στη σελίδα εκείνη της παρουσίασης της που δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να την αποφύγει τονίζοντας ότι στην ίδια δεν της κοινοποιήθηκε. Αναφορικά με την υπόθεση δήλωσε μάλιστα ότι θα οργανωθεί ειδική συνεδρίαση στο προσεχές μέλλον, ζητώντας από τον πρόεδρο να το εντάξει  στο πρόγραμμα του κάτι βεβαίως που αποτελεί είδηση μιας και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει προκαλέσει ούτε μία συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το λατομείο όταν όλοι ξέρουν ότι ο Δήμος διεκδικεί πολλά εκατομμύρια με το σώμα του ΔΣ να μη γνωρίζει κάθε  λεπτομέρεια του τι ακριβώς έχει πράξει ο Δήμος όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο απολογισμός της δημάρχου καθώς και της συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Σκύδρας

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κάνοντας τον απολογισμό της επιχείρησης

Ο απολογισμός υπερψηφίστηκε με τους δημοτικούς συμβούλους Σουμελίδη Γιάννη, Πορτοκαλίδη Χαρίτων, Παπαδοπούλου Μάγδα και Γάτσου Γεωργία να καταψηφίζουν σημειώνοντας τις δικές τους παρατηρήσεις και θέτοντας ερωτήματα επί της εξώδικης καταγγελίας που παρέλαβαν τα οποία και θα παρουσιαστούν σε επόμενα δημοσιεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ