close search results icon

Μανιταρόσουπα με σκληρό τυρί και σκορδόψωμο

Μανιταρόσουπα με σκληρό τυρί και σκορδόψωμο

Γεύσεις και αρώματα του χειμώνα

Υλικά

Μερίδες: 4

4 κ.σ.βούτυρο Lurpak

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τη 1 ολόκληρη, τις 2 ψιλοκομμένες

1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε κύβους

2 κλαδάκια σέλερι, σε λεπτές φέτες

1 καρότο, σε κυβάκια

500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε κύβους

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

4 φέτες λευκό ψωμί

120 γρ.  Σκληρό Τυρί τριμμένο

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak όλο το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα αχνίζουμε μανιτάρια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 25΄-31΄. Κατόπιν την περνάμε από μπλέντερ να γίνει κρέμα.

Βήμα 3

Ταυτόχρονα φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο εαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Βήμα 4

Κατόπιν τρίβουμε πάνω τους τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση. Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα ρίχνουμε το τυρί και συνοδεύουμε με τα σκορδόψωμα.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ