close search results icon

Μαραθώνια περιοδεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πέλλας πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Καρασμάνη

Μαραθώνια περιοδεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πέλλας πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Καρασμάνη

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

7.5 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Μαραθώνια περιοδεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας πραγματοποίησε χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Καρασμάνη. Είχε συναντήσεις και συνομιλίες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα και τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ως πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων – και μέσα στο πλαίσιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου – η Υπουργός έδωσε κατεύθυνση στις διοικήσεις των Κέντρων να προχωρήσουν στην πρόσληψη ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις οποίες υπάρχουν κενά.

Τόνισε επίσης, ότι υπάρχει και η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού και ακόμη, ότι θα προχωρήσει και η μονιμοποίηση του ήδη υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού. Και αυτό, πέραν των προκηρύξεων που θα εκδοθούν για την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η κυρία Αγαπηδάκη σημείωσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν δοθεί 7,5 εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών και την ανανέωση του εξοπλισμού τους και, ήδη, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στα Κ.Υ. Αριδαίας, Άρνισσας, Κρύας Βρύσης και Σκύδρας.

Επίσης, δήλωσε αποφασισμένη να παρακολουθεί στενά την πρόοδο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που κατέγραψε και έδωσε εντολή στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Φωτεινή Καλύβα, να έχει κάθε δεκαπενθήμερο τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας.

Η σημαντικότερη πάντως ανακοίνωση της Υπουργού, αφορά στην εξέλιξη ενός σοβαρού ζητήματος, η οποία και συνιστά δικαίωση για τον Γιώργο Καρασμάνη ο οποίος, με δελτίο τύπου στις 30 Αυγούστου είχε ανακοινώσει ότι τα Νοσοκομεία μας και όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας εντάσσονται στη Α’ κατηγορία των άγονων περιοχών της χώρας. Όμως, εκ παραδρομής, ¨έμειναν εκτός¨ τα Κέντρα Υγείας Κρύας Βρύσης, Σκύδρας και Άρνισσας για τα οποία, όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, θα υπάρξει συμπληρωματική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει και από το προαναφερόμενο δελτίο της 30ης Αυγούστου, ο Γιώργος Καρασμάνης με τα τεκμηριωμένα στοιχεία που προσκόμισε, πέτυχε να εισακουστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε όλες οι υγειονομικές δομές του Νομού μας – Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – να ενταχθούν στην Α’ κατηγορία άγονων περιοχών με τα υψηλότερα κίνητρα.

Εν κατακλείδι, όλες αυτές οι διαδικασίες αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, ότι σ’ αυτήν την τετραετία θα υπάρξει ριζική αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ