close search results icon

Μαρινάκης από Θεσσαλονίκη: Σε 44 ημέρες η παράδοση του μετρό – Τι είπε για το εισιτήριο

Αναφορά και στο Flyover. 

Σε 44 ημέρες ξεκινάει η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που βρέθηκε στην πόλη για την καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν με ένα πιο ακριβό εισιτήριο μέχρι να είναι πλήρως λειτουργικό το ενιαίο.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο για πολλά χρόνια περίμεναν οι κάτοικοι και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και του κυκλοφοριακού ζητήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης ενώ υποστήριξε ότι έχουν κάθε λόγο οι κάτοικοι να είναι εξοργισμένοι μετά από τόσα χρόνια, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του έργου υλοποιείται κανονικά.

Για τη δωρεάν χρήση του μετρό την πρώτη εβδομάδα σημείωσε ότι θα αποτελέσει εβδομάδα προσαρμοστικότητας των πολιτών και στη συνέχεια θα τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα επίσης που κάνουν λόγο για την παρουσία τραγουδιστών στα εγκαίνια του μετρό, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν καμία βάση και είναι ευθυνών αυτών που θα διοργανώσουν την εκδήλωση. “Όπως έχει πει και ο αρμόδιος Υπουργός, δεν είναι εγκαίνια αλλά παράδοση. Αμέσως μετά την τελετή παράδοσης στους πολίτες, θα υπάρχει κανονικά το μέτρο όπως και η επέκταση προς Καλαμαριά το 2025. Μαζί με την παράδοση του έργου, θα υπάρχει και ένας πλήρης συγκοινωνιακός χάρτης. Ήταν κάτι απίστευτο για τη Θεσσαλονίκη με την ανάπτυξη που έχει, να άργησε τόσο πολύ για το μετρό. Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα και για τις υπόλοιπες στάσεις του έργου που δεν σταματά.”, είπε ακόμη ο κ. Μαρινάκης.

Αναφορικά με το Fly Over ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε σήμερα για 8η φορά.

“Οι συνεδριάσεις συγκαλούνται τακτικά ανά 15 ημέρες από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα για τον συντονισμό των δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης”, ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι καθημερινά στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν συνολικά περίπου 485 λεωφορεία και σε σχέση με την περσινή περίοδο, δρομολογούνται καθημερινά 40 επιπλέον λεωφορεία, με αύξηση 16%. Τέλος, αυξήθηκε κατά 21% συγκριτικά με το 2023 η ταχύτητα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ λόγω της αστυνόμευσης για το Fly Over.

πηγή: thesstoday.gr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ