close search results icon

Μαθητές βραβεύτηκαν για τα έργα τους με θέμα την καλή διατροφή

"Η δύναμη στο πιάτο σου". 

«Το φαγητό μετράει», «Όλοι έχουν δικαίωμα στο φαγητό», «Διατροφική δικαιοσύνη».

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που κατέκλυσαν το Κέντρο Νέων της ActionAid στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της σημερινής βράβευσης των έργων μαθητών νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με θέμα την καλή διατροφή και τη βιωσιμότητα. Η βράβευση έγινε μετά από τον σχετικό διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη στο πλαίσιο του προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου», το οποίο υλοποιείται με τη χορηγία της Lidl Ελλάς τα δύο τελευταία χρόνια.

Παρά τον καύσωνα το Κέντρο Νέων γέμισε το πρωί της Τετάρτης με παιδικά χαμόγελα, πολύχρωμες ζωγραφιές και χαρούμενη διάθεση στο πλαίσιο των βραβεύσεων. Μεταξύ άλλων βραβεία απέσπασαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, το 34ο Σχολείο Λάρισας, το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς και το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.

«Βρίσκεστε σε ένα χώρο και σε ένα πρόγραμμα και δουλεύετε με μια ομάδα που 24 συναπτά χρόνια αγαπάει την εκπαιδευτική κοινότητα. Αγαπάει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί συνεχώς προγράμματα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε κατά την τοποθέτησή της η επικεφαλής ανάπτυξης της ActionAid, Κατερίνα Ματιάτου.

op.jpg


Σημειώνεται πως το Κέντρο Νέων της ActionAid βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία τρία χρόνια. Φιλοξενεί νέους 18-30 ετών, τους οποίους και παρακινεί να συμμετέχουν συστηματικά στα κοινά της πόλης, στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή.

πηγή: thesstoday - Ελίνα Τουκουσμπαλίδου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ