Με επίδομα 30 ευρώ θέλουν να φτιάξουν αστυνομία των γηπέδων!
Στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι γνωστό ότι οι επικεφαλής των χούλιγκανς μπορούν να διαθέτουν εισιτήρια με «καπέλο» και να οργανώνουν εκδρομές.
Η υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη εξακολουθεί να απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων πλην αυτών που έχουν συμφέρον να επικρατήσει η συγκάλυψη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Οι αποκαλύψεις για το περιουσιακό όφελος που αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια του Ρέντη, είναι το «κλειδί» της ανάκρισης για να ανοίξει διάπλατα η πόρτα των μεγάλων ευθυνών. Δεν θα μπορούσε καν να μιλήσει κανείς για εγκληματική οργάνωση αν δεν υπήρχε το στοιχείο της έμμεσης ή άμεσης χρηματοδότησης.
Στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι γνωστό ότι οι επικεφαλής των χούλιγκανς μπορούν να διαθέτουν εισιτήρια με «καπέλο» και να οργανώνουν εκδρομές, από τις οποίες προσπορίζονται προσωπικά οφέλη. Ακόμη και ναρκωτικά διακινούνται στους συνδέσμους φιλάθλων. Με αυτόν τον τρόπο βιοπορίζονται εκατοντάδες άτομα, τα οποία βρίσκονται στο στενό πυρήνα της παραδιοίκησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.
Οσοι πίστεψαν ότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με την πιστοποίηση των λεσχών φιλάθλων, είναι γελασμένοι. Οι νέες λέσχες αποτελούν το κέλυφος για να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι παλαιοί σύνδεσμοι φιλάθλων, οι ηγέτες των οποίων φυσικά μόνο φίλαθλοι δεν είναι. Πρόκειται για επαγγελματίες νταλαβερτζήδες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοί οι ιδιωτικοί στρατοί εξυπηρετούν τους προέδρους και τους διοικούντες. Μέχρι που στρέφονται και εναντίον τους. Η ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία έχει δείξει ότι κανείς απ’ όσους χάιδεψαν τέτοιους ιδιωτικούς στρατούς, δεν ευτύχησαν.
Θα περίμενες κανείς ότι η δολοφονία Λυγγερίδη θα έλυνε μια απλή εξίσωση: Το ρόλο της αστυνομίας στα γήπεδα. Όπως αποκαλύφθηκε, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Αντίθετα, οι αστυνομικοί επιβαρύνθηκαν με καθήκοντα που δεν τους ανήκουν.
Οσο για την προπαγάνδα ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε σύγχρονη αστυνομία με υψηλές τεχνολογικές βοήθειες, πρόκειται για κολοκύθια με ρίγανη. Ούτε οι περίφημες ενσωματωμένες με τον αστυνομικό κάμερες δεν αγοράστηκαν ακόμη γιατί ο διαγωνισμός εκκρεμεί από το 2021!
Πως μετά μπορείς να πείσεις τον μέσο αστυνομικό των 900 ευρώ να ελέγξει εξονυχιστικά όλους τους θεατές μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης; Πως μπορείς να τον πείσεις να μπει στη φωτιά για να αντιμετωπίσει τους χούλιγκανς; Με το επίδομα των 30 ευρώ που του δίνουν κάθε φορά που πάει στο γήπεδο;
Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον είναι αδύνατον να πειστούν οι ποδοσφαιροπαράγοντες ότι πρέπει να κάνουν το αυτονόητο: Να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της αθλητικής (κοινωνικής) βίας, για την οποία – οφείλουμε να ομολογήσουμε – γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από την δικαιοσύνη. Η εισαγγελική εποπτεία του ελληνικού FBI, συνδυασμένη με τη διαχείριση και την ανάλυση όλων των πληροφοριών, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
πηγή: sdna.gr - Κυριάκος Θωμαΐδης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Παρουσίαση του βιβλίου "Νώε" και συζήτηση για τα στρατόπεδα
22 Ιανουαρίου 2025 -
Εξαφάνιση 13χρονης από τα Γιαννιτσά!
22 Ιανουαρίου 2025 -
Africafoot: «Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Κρεπίν Ντιατά»
22 Ιανουαρίου 2025 -
"Η μικρή μας πόλη" από τα Κουφάλια στα Γιαννιτσά
22 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ