Μετρό: Μέσα στον εντυπωσιακό μπλε σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», από τους ωραιότερους στην Αττική -Φωτό
Από τις δύο το μεσημέρι οι Πειραιώτες, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες στην πόλη και οι τουρίστες από και προς το λιμάνι, θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ή να φύγουν από τον προορισμό τους με το Μετρό!
Ένα πραγματικό έργο ζωής, που αναμένεται να αλλάξει ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων και των εργαζομένων και να δώσει τη δυνατότητα στους τουρίστες για το αυτονόητο, δηλαδή να φθάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το Μετρό και να υπάρχει σύνδεση του λιμανιού αυτού με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας
Εντωμεταξύ, τις τελευταίες ώρες αποκαλύπτεται το εσωτερικό των τριών νέων σταθμών, όλοι τους ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι, με τον εμβληματικό σταθμό του Πειραιά αλλά και τον τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου, στο κέντρο της πόλης, να τιμούν την ιστορία της πόλης.
Άκρως εντυπωσιακός ο μπλε σταθμός «Δημοτικό Θέατρο», τιμά με κάθε τρόπο την ουσία του Πειραιά: Το νερό. Από το μπλε χρώμα, ως το τεράστιο H2O και την εξιστόριση της σημασίας του νερού στην Αρχαία Ελλάδα, ακόμη και το χάρτη που έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στον «ουρανό» του σταθμού, δημιουργώντας μια αίσθηση πλοίου. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους εντυπωσιακότερους σταθμούς Μετρό σε όλη την Αττική.
Ωδή στο νερό στον σταθμό μετρό στο Δημοτικό Θέατρο
Νερό, wasser, aqua, viz, το νερό σε όλες τις γλώσσες, η σημαντικότητά του στη ζωή μας και η ιστορία του, παρουσιάζεται στον νέο σταθμό μετρό στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.
Η εξασφάλιση και η παροχή του νερού απασχόλησαν τον άνθρωπο από την αρχή της ύπαρξής του, γι’ αυτό και οι πρώτοι οικισμοί κτίζονταν κοντά στις φυσικές πηγές των νερών, όπως σε ποτάμια ή λίμνες. Αναφορές στο νερό και τη χρήση του από την αρχαιότητα βλέπουμε σε αναπαραστάσεις που παρουσιάζονται στον σταθμό μετρό του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.
Μάλιστα, κατά την κατασκευή του σταθμού και σε βάθος 7,5 μέτρων από την επιφάνεια της γης, βρέθηκε υδραγωγείο, με μέσο πλάτος τα 0,80 μέτρα και μέσο ύψος 1,80 μ.
Οι αρχαίοι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν εξαιρετικά Υδραγωγεία για την ύδρευση των μεγάλων πόλεων με κατάλληλο καθαρό νερό. Η σημασία του νερού στη ζωή των αρχαίων, συνόδευε όλες τις εκδηλώσεις του ανθρωπίνου βίου, όπως βλέπουμε και στις αναπαραστάσεις στους τοίχους του μετρό στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.
Αναφορές σε λουτρά και στην καθαρτήριο δύναμη του νερού μας παραδίδονται από τα χρόνια του Ομήρου. Κάθε θρησκευτική τελετή, δέηση, μύηση, κάθαρση νεκρού, προϋποθέτει νίψη με νερό.
Ο καθαρμός με νερό είναι επιβεβλημένος σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής στη γέννηση, το γάμο, το θάνατο, όπως παρατηρούμε και στις εικόνες που κοσμούν το μετρό στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Πειραιάς
Ο σταθμός του Μετρό Πειραιάς, δεν θα μπορούσε παρά να τιμά την... κόκκινη ιστορία της πόλης! Η καρδιά του Πειραιά είναι κόκκινη και αυτό δεν θα μπορούσε να το παραβλέψει ούτε το Μετρό! Ο κόκκινος παλμός του Πειραιά τιμάται στον ομώνυμο σταθμό, αυτόν που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης και αναμένεται να εξυπηρετεί εκατομμύρια επιβατών. Χειμώνα και ειδικά καλοκαίρι.
Μανιάτικα
Εντυπωσιακός και ο σταθμός στα Μανιάτικα. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό της νέας προέκτασης μετά το σταθμό της Νίκαιας, που είχε εγκαινιαστεί τον Ιούλιο του 2020. Κυριαρχεί το μπλε και το κίτρινο χρώμα, άκρως εντυπωσιακός και σύγχρονος και αυτός.
iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μόσχα: Ο Μπάιντεν ρισκάρει να προκαλέσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο
18 Νοεμβρίου 2024 -
«Ιστορικές Περιηγήσεις στα Γιαννιτσά»
18 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ