close search results icon

ΜΕΒΓΑΛ: Με ποιο προϊόν ''ζεσταίνει'' το αμερικάνικο όνειρο και αναπληρώνει απώλειες της ελληνικής αγοράς

Αναμένεται ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός από τη Γερμανία για να ενισχυθεί η μονάδα παραγωγής της φέτας.

ΜΕΒΓΑΛ: Με ποιο προϊόν ''ζεσταίνει'' το αμερικάνικο όνειρο και αναπληρώνει απώλειες της ελληνικής αγοράς

Με όχημα τη βιολογική φέτα, η ΜΕΒΓΑΛ, ανοίγει ακόμα περισσότερο τα φτερά της στην εξωστρέφεια και ειδικά στις ΗΠΑ, όπου οι εξαγωγές, κατά τα στοιχεία από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, έφτασαν τα 9 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η επικεφαλής της εταιρείας, Μαίρη Χατζάκου στο περιθώριο πρόσφατης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει παρουσία σε πολλές περισσότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις εκεί να καταφέρνουν να αναπληρώνουν, πολλές φορές, τις όποιες απώλειες από την ελληνική αγορά, γεγονός που έχει προέλθει από τις ανατιμήσεις λόγω πληθωρισμού.

Γεγονός, είναι, εξάλλου ότι η εταιρεία έχει βάλει φουλ τις μηχανές για να οργανώσει ακόμα καλύτερα την παραγωγή του ‘’χρυσοφόρου’’ όπως αποδεικνύεται, προϊόντος: Μέσα στην προηγούμενη χρονιά προχώρησε στην πρώτη φάση επένδυσης στη μονάδα παραγωγής φέτας ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται η εισαγωγή ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού από τη Γερμανία για ξεκινήσει η νέα γραμμή παραγωγής.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο, δεν έλειψαν και τα μελανά σημεία, καθώς υπήρξε κίνδυνος η παραγωγή να μην είχε τη δυνατότητα να καλύψει τη ζήτηση, κάτι το οποίο, όπως δηλώθηκε από την εταιρεία, δεν συμβαίνει τους πρώτους μήνες του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις του 2021 ο κύκλος εργασιών της ΜΕΒΓΑΛ αυξήθηκε κατά 10,95% και διαμορφώθηκε σε 129,65 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA σε 8,09 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί τους προηγούμενους μήνες, για το 2022, η στρατηγική του ομίλου, παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, στόχευε στη διαφύλαξη της σταθερά κερδοφόρας πορείας του, μέσα από την μείωση τόσο του κόστους παραγωγής όσο και των λοιπών δαπανών της εταιρείας, επενδύοντας παράλληλα στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Ο, δε, όμιλος, στα πλαίσια υλοποίησης του στρατηγικού του πλάνου, θα εξακολουθούσε τις ενέργειες περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας του στις διεθνείς αγορές, καθώς και διείσδυσης σε νέες αγορές και κανάλια διανομής, όπως και τελικά έκανε, κάτι το οποίο αποδείχθηκε από την δηλωμένη ενίσχυση της εξωστρέφειας στις ΗΠΑ, από την ίδια τη Μαίρη Χατζάκου τις προηγούμενες ημέρες.

Η προσήλωση στους παραπάνω στρατηγικούς άξονες δημιούργησε θετικές ενδείξεις κατά την έναρξη του 2022 όπου οι κλάδοι δραστηριότητας παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεών τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

businessnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ