close search results icon

Μιχάλης Γεράνης: «Απόφαση-σταθμός» η έγκριση κατασκευής δύο ΜΕΑ στην Κ. Μακεδονία

Μιχάλης Γεράνης: «Απόφαση-σταθμός» η έγκριση κατασκευής δύο ΜΕΑ στην Κ. Μακεδονία

Στα δύο μεγάλα έργα, που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στον ευρωπαϊκό στόχο για μείωση του υπολείμματος ταφής, αναφέρθηκε μιλώντας

στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Ενημέρωση στις 8» με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τη Βασιλική Πολίτου ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δ.Σ. Πυλαίας – Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη, η έγκριση κατασκευής των δύο Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ αποτελεί «απόφαση – σταθμό».

«Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε μια χώρα να λέγεται “προηγμένη”» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη του εθνικού στόχου (2030) στην Κεντρική Μακεδονία.

Σχετικά με το «σήμα κινδύνου» που εκπέμπουν οι Δήμοι για τα οικονομικά τους με αφορμή το υψηλό τέλος ταφής, αναφέρθηκε στην ισχύουσα από το 2012 νομοθεσία εξηγώντας ότι «όταν ο κάθε δήμος κάνει ανακύκλωση σε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα, σημαίνει ότι θα πληρώνει πολύ λιγότερο χαράτσι». Ο κ. Γεράνης σημείωσε πάντως ότι «οι Δήμοι δεν φταίνε, δεν είναι υπεύθυνοι που δεν είχαν γίνει οι μονάδες…».

«Παλεύουμε κι έχουμε προσφύγει και στα δικαστήρια (…) τουλάχιστον να μειωθεί το τέλος ταφής έτσι ώστε όταν είναι έτοιμες οι δομές, τότε (θα πρέπει) να ξεκινήσει το πρόστιμο…» ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ