close search results icon

Μιχάλης Βαλκάνης: «Ο Κωνσταντέλιας έχει κάτι το μοναδικό και εξελίσσεται χωρίς... ταβάνι»

Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν νεαρός και ταλαντούχος από την Εθνική νέων

Ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ελλάδος επί θητείας Φαν Σχιπ, Μιχάλης Βαλκάνης, μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο Πι και Φι» και ανέλυσε τους λόγους που κατά την άποψή του δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές και αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια τον οποίο είχε παίκτη στην Έουπεν πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να απογειωθεί η καριέρα του...

Όσα είπε μεταξύ άλλων για τον Γιάννη Κωνσταντέλια:

Για την συνύπαρξη με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στην Έουπεν:

«Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν νεαρός και ταλαντούχος από την Εθνική νέων, γιατί όταν συνεργάζεσαι με Ολλανδούς δεν υπάρχει θέμα ηλικίας, αν είσαι καλός θα παίξεις. Ο Γιάννης ξεχώρισε από την αρχή με το ταλέντο του, αρκετά επιθετικογενής, έχει την τελική πάσα, το απρόβλεπτο, το ένας εναντίον ενός. Φεύγεις με το χαμόγελο από το γήπεδο όταν τον έχεις δει. Φαίνεται ξεκάθαρα και από τα παιδιάκια που υποστηρίζουν άλλες ομάδες και θέλουν το αυτόγραφό του.

Όταν ήρθε στην Έουπεν δεν είχε πολλά παιχνίδια, ήταν δύσκολο γι' αυτόν. Εμείς τότε παίζαμε για την σωτηρία μας και ο Γιάννης έπρεπε να βάλει και πιο αμυντικά πράγματα στο παιχνίδι του, τα οποία τα κατάφερε με δουλειά και τα πρόσθεσε. Όπως το πρέσινγκ, αυτά που κάνει χωρίς την μπάλα. Όλα αυτά τον βελτίωσαν, το δούλεψε πάρα πολύ γιατί του το ζήτησε η ομάδα και ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Αυτό που θυμάμαι από τον Ντέλια και ήξερα από τότε ότι θα γίνει τοπ παίκτης, είναι το πόσο δούλευε στις προπονήσεις και εκτός αυτών που καθόταν για να βελτιωθεί. Ήταν επαγγελματίας από μικρός και αυτό κάνει την διαφορά και γι' αυτό είναι εκεί που είναι τώρα και θα πάει και πιο ψηλά».

Αν περίμενε τόσο μεγάλη εξέλιξη από τον Κωνσταντέλια εξ' αρχής:

«Νομίζω βελτιώθηκε πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενε κάποιος. Αλλά όπως είχα πει σε μία ερώτηση που μου είχε γίνει όταν ήρθε στην Έουπεν, ότι πρόκειται για το νέο Κώστα Φορτούνη. Όχι λόγω του ίδιου στυλ, αλλά γιατί μπορεί όπως ο Κώστας να κερδίσει ένα ματς από το... τίποτα. Με την δική του ποιότητα και χαρακτηριστικά, μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του. Είναι κάτι ξεχωριστό. Η χρονιά που έκανε πέρσι ήταν καταπληκτική, αλλά εκτιμώ ότι μπορεί να βελτιωθεί κι' άλλο και αυτό με... εξιτάρει γι' αυτόν ακόμη περισσότερα, νομίζω ότι δεν έχει ταβάνι».

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ