close search results icon

Μυστήριο με δύο πτώματα σε βαλίτσες στο Μπρίστολ - Συνελήφθη ένας άνδρας

Υπόθεση Ηρακλή Πουαρώ...

Το πρωί του Σαββάτου η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι συνδέεται με τον εντοπισμό των λειψάνων δύο ανθρώπων τοποθετημένων σε βαλίτσες, σε γέφυρα της πόλης Μπρίστολ.

Πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο Μπρίστολ και έχει ήδη μεταχθεί στο Λονδίνο, ώστε να ανακριθεί για την υπόθεση.

Γύρω στα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας άνδρας συμπεριφερόταν ύποπτα κοντά στην κρεμαστή γέφυρα Κλίφτον του Μπρίστολ. Όταν έφτασαν εκεί τα περιπολικά, ο άνδρας είχε φύγει, αφήνοντας πίσω του δύο βαλίτσες.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας του Έιβον και Σόμερσετ, όπου υπάγεται το Μπρίστολ, οι δύο βαλίτσες περιείχαν ανθρώπινα λείψανα. Από την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσία διαπιστώθηκε μάλιστα ότι επρόκειτο για λείψανα ενήλικων ανδρών.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα που άφησε εκεί τις βαλίτσες με το μακάβριο περιεχόμενο, αξιοποιώντας πληροφορίες που έλαβε από έναν οδηγό ταξί, ο οποίος είπε στην αστυνομία ότι μετέφερε τον άνδρα στη γέφυρα και κατέσχεσαν το όχημά του. Επίσης, ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών κατέθεσε στις αρχές ότι περίμεναν για ταξί κοντά στη γέφυρα, όταν είδαν δύο άνδρες να προσπαθούν να κουβαλήσουν βαλίτσες που έδειχναν βαριές. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, μια περαστική γυναίκα σταμάτησε για να τους βοηθήσει και, διαπιστώνοντας πόσο βαριές ήταν, τους ρώτησε: «Τι έχουν μέσα; Πτώματα;».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, που έχει αναλάβει την υπόθεση και ερευνά παράλληλα μια «σκηνή εγκλήματος» στο δυτικό Λονδίνο που πιθανόν συνδέεται με το περιστατικό στο Μπρίστολ, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος πρέπει να ταξίδεψε από τη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το Μπρίστολ την Τετάρτη και στη συνέχεια πήρε ταξί για να πάει στη γέφυρα, μεταφέροντας τις βαλίτσες.

Σύμφωνα με τη Βικς Χέιγουορντ Μέλεν, που ασκεί καθήκοντα επιθεωρήτριας της αστυνομίας στο Μπρίστολ, η ιατροδικαστική εξέταση στα λείψανα συνεχίζεται. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα λείψανα δεν έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως και προτεραιότητά μας είναι να εντοπίσουμε και να μιλήσουμε σε συγγενείς τους», είπε.

Η γέφυρα, πάνω από το φαράγγι Έιβον, συνδέει τις δύο όχθες του ομώνυμου ποταμού. Θα παραμένει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας στην περιοχή. Η κρεμαστή γέφυρα είναι ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα του Μπρίστολ και κατασκευάστηκε το 1864 με βάση ένα σχέδιο του φημισμένου μηχανικού του 19ου αιώνα Ίζαμπαρντ Κίνγκντομ Μπρουνέλ.

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: Η κρεμαστή γέφυρα του Μπρίστολ, Κλίφτον, όπου εντοπίστηκαν οι βαλίτσες με τα ανθρώπινα λείψανα | © Ukphotoguy | Dreamstime.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ