Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί
Υλικά: 1 κιλό νεαρό μοσχάρι
800 γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με τον κρέα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα τριμμένη
2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Μοσχάτο
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουτάκι. σούπας θυμάρι αποξηραμένο
½ κουτάκι. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι φρέσκοτριμμένο
Πιάτο που αξιοποιεί τη φθινοπωρινή κολοκύθα με έναν από τους πιο νόστιμους τρόπους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την κολοκύθα πασπαλισμένη με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Βγάζετε την κολοκύθα και την κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρέας πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι, πουδραρισμένο με αλεύρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Βγάζετε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 4
Βάζετε ξανά το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστείτε για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτετε την ντομάτα, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Βήμα 6
Ρίχνετε την κολοκύθα, αναταράζετε την κατσαρόλα να ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέας και κολοκύθα και να χυλώσει η σάλτσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Αγανάκτηση για τη "στοχοποίηση" των Νομών Ημαθίας και Πέλλας
30 Ιανουαρίου 2025 -
Αποδίδουν οι ενέργειες Φουντουκίδη για το δικαστικό
30 Ιανουαρίου 2025 -
Συμμετοχή του Δημάρχου Αλμωπίας σε τηλεδιάσκεψη για την τοπική ανάπτυξη
30 Ιανουαρίου 2025 -
Έκοψε την πίτα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
30 Ιανουαρίου 2025 -
Στην ΚτΥπ για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης
30 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ